Gå til innholdet

Aspire Global - Behåll med höjd riktkurs 42 kr

Bolaget lever upp till förväntningarna, vi höjer riktkursen och ligger kvar med ett "Behåll"

Aspire Global släppte i förra veckan sin första rapport som publikt bolag och siffrorna var som väntat starka, bolaget överraskade dock med betydligt högre operating margins. Med bakgrund av detta höjer vi vår riktkurs något, samtidigt som vi ligger kvar med en Behåll-rekommendation då kursen utvecklats bra sedan noteringen.

Bolaget har bevisat att det är på rätt väg att realisera den imponerande tillväxten, men då detta i stort redan är inprisat i marknaden väljer vi att ligga kvar med en Hold-rekommendation.

                                                

Tillväxten ökade som väntat under Q2, mestadels drivet av ökade intäkter inom B2B. Ökningen låg på 20% y/y. Group margins kom in högre än vi hade förväntat oss, tack vare en generell tillväxt i marknaden med lägre skatter på spel samt lägre marknadsföringskostnader inom B2C.

Q2-rapporten var första företagshändelsen sedan IPO och vi tolkar denna som att Aspire är på väg att uppnå den starka utveckling vi har argumenterat för. Vi tror fortsatt att B2B kommer stå för den större delen av tillväxten då B2C kommer bli en allt mindre del av bolaget. Vid slutet av 2017 förväntas 36 kunder vara live, vi har därför lagt till ännu en B2B-partner till våra estimat.

Med bakgrund av ovan, samt det faktum att kursen gått starkt sedan noteringen, väljer vi att höja riktkursen till 42 kr (40 kr) men att samtidigt ligga kvar med en Hold-rekommendation. I vårt bas-scenario har vi utgått från att Aspire signar tio nya kunder per år, men om de skulle signa fler än så är uppsidan stor och vårt bull case-scenario indikerar en aktiekurs på 48 kr under 2018 och 61 kr under 2019.

För att ta del av hela analysen, klicka här.

 

                                        

Senaste analyserna

Bolagsanalyser

Marknadsuppdateringar

Aktuellt nu - Newsflash