Handla aktier i USA

Hos oss får du en komplett plattform för aktiehandel i USA. Få tillgång till flertalet unika och avancerade funktioner för att underlätta din handel med amerikanska aktier.

Registrera dig på 3 minuter med BankID

  • Handel i för- och eftermarknaden
  • Smart växling med valutakonto eller nettoväxling
  • Blanka mer än 1 000 amerikanska aktier
  • Olika ordertyper såsom stop-loss samt algoritmer
  • Förmånligt courtage med samlingsnota

Handla i för- och eftermarknaden på de amerikanska börserna

USA är världens största kapitalmarknad och handeln med amerikanska aktier är stor utanför börsernas ordinarie öppettider (15:30 till 22:00 svensk tid). Missa inte de stora rörelserna i amerikanska aktier utanför Wall Streets normala öppettider.

Få tillgång till fler handelstimmar på de amerikanska börserna genom handel i för- och eftermarknaden hos Pareto Securities. Genom att handla utanför normala öppettider kan du ta positioner innan marknaden öppnar, eller reagera på nyheter och siffror som presenteras i pre-market eller i after-hours.

Handlar du aktier i USA och vill veta vad Pareto Securities kan erbjuda dig?

Ett dedikerat team av aktiemäklare med lång erfarenhet av handel och trading ger dig snabb och professionell hjälp. Vi kan hjälpa till med både tekniska och marknadsrelaterade frågor.

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig för ett samtal om vad vi kan erbjuda dig som investerare.

Du kan läsa mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår sekretesspolicy.
Automatisk nettoväxling eller växling med valutakonto

Hos oss kan du växla själv med ett valutakonto eller låta oss växla automatiskt när du handlar aktier i andra valutor än svenska kronor.

Skärm med växelkurser

Automatisk nettoväxling - växla endast nettobeloppet

Om du handlar aktier i en annan valuta än SEK växlar vi dina affärer automatiskt innan marknaden öppnar nästa dag. Många andra aktörer debiterar dig med växlingsavgift för samtliga köp och sälj under en handelsdag. Hos oss betalar du endast för växlingen av nettohandelsbeloppet, dvs. skillnaden mellan köpsumma och säljsumma i en valuta under en handelsdag. Växlingsavgiften vid nettoväxling hittas i prislistan.

Skärm med växelkurser

Valutakonto - handla i lokal valuta och växla själv

Med ett valutakonto kan du hantera valutaexponeringen i din portfölj samt minska handelskostnaderna. När du har ett valutakonto kopplat till depå och ISK växlar du själv. Köp och försäljningar av utländska aktier debiteras och krediteras i respektive valuta. Således betalar du inga löpande växlingsavgifter. Med ett negativt saldo på ditt valutakonto debiteras du ränta enligt prislistan.

Blanka fler än 1 000 amerikanska aktier

Hos oss kan du blanka mer än 1 000 amerikanska aktier noterade på NASDAQ och NYSE. För att kunna blanka aktier krävs en godkänd kreditansökan samt produkttester som visar att du har tillräckliga kunskaper för att blanka aktier.

Att blanka aktier kan innebära att man förlorar mer än sitt investerade belopp. Produkten är enbart lämplig för investerare som har god kunskap och erfarenhet kring värdepappersmarknaden.

Algoritmhandel och avancerade handelsfunktioner i USA

Använd dig av de verktyg och funktioner du behöver för att ta kontroll över din portfölj. Hos Pareto Securities får du tillgång till avancerad aktiehandel i form av olika ordertyper samt flertalet standardiserade algoritmer. Algoritmer är användbara verktyg för att exekvera större ordrar på marknaden. De kan vara ett bra val för dig som vill minska prispåverkan eller helt enkelt inte har tid att bevaka dina ordrar.

Du kan också använda dig av de två Stop Loss-varianterna Stop-Limit och Stop-Market, vilket begränsar potentiella förluster när du är borta från skärmen. Stop-loss i USA fungerar på samma sätt som på de övriga marknaderna. Du lägger in en trigger-nivå, och om denna nivå uppnås i marknaden kommer ordern bli aktiv. Du kan lägga både limit- och marknadsorder under ordinarie handeln på de amerikanska börserna.

Andra fördelar med att handla i USA hos Pareto Securities

Som kund får du samlingsnotor för alla marknader vi erbjuder handel på. Det innebär att det inte spelar någon roll hur många avslut du får i en viss aktie och sida. Samtliga avslut på köpsidan i en aktie buntas ihop samt alla avslut på säljsidan. Således betalar du inte mer än ett minicourtage per aktie och sida under en handelsdag.

Hos Pareto Securities kan du investera i amerikanska ETF:er. Notera att du som kund behöver klassificeras som professionell för att handla med denna instrument-typ. Läs mer om amerikanska ETF:er.

Är du redan kund? Läs mer om hur du kommer igång med din USA-handel

Välkomsterbjudande - Pareto Start

Bli kund nu

Registrera dig på 3 minuter med BankID.