Paretos Månadsportfölj | Maj 2024

Pareto Securities månadsportfölj steg med 9,45 procent i april jämfört med Stockholmsbörsen (OMXSGI) som steg med 0,25 procent. Portföljbolagen som presterade bäst var Sedana (+41%), Xvivo (+38%) och Filo Corp (+14%).

Dela med andra

Datorskärmar med tradingprogram samt en aktiemäklare

Pareto Securities

Yes

Please refer to important disclosures here.

Stark månad för månadsportföljen

Vår månadsportfölj var +9,45% jämfört med OMXGI (vårt referensindex) +0,25% i april månad. Hittills i år är vår portfölj upp med 20,62%, vilket är 1 234 punkter bättre än vårt referensindex. Sju av tio aktier överpresterade jämförelseindexet i april, med Sedana +41%, Xvivo +38% och Filo Corp +14% som de starkaste.

Sju nya bolag i månadsportföljen i maj

IN: Balder, BioInvent, Securitas, Storytel, MGI, Thule, Vicore

UT: Catena, Filo, Kinnevik, H&M, Stillfront, Sedana, Xvivo

Vi behåller endast tre företag i vår portfölj för maj och ersätter Catena, Filo, H&M, Kinnevik, Sedana, Stillfront och Xvivo med Balder, BioInvent, MGI, Securitas, Storytel och Thule. De flesta av bolagen som lämnar portföljen har presterat bättre än vårt referensindex i april, men nu ser vi större kortsiktigt potential för andra aktier.

Vi lägger till MGI, Storytel, Securitas och Balder eftersom vi förväntar oss positiva kursreaktioner i samband med kvartalsrapporterna. De kan även dra nytta av en eventuell räntesänkning av Riksbanken den 8 maj. Vi lägger till Thule eftersom vi tror att det kommer att minska värderingsgapet gentemot jämförbara företag efter en stark Q1-rapport i april. Slutligen lägger vi till BioInvent och Vicore Pharma i vår portfölj. Vi förväntar oss att släppet av ASCO-abstracts och därmed kliniska data från både BI-1206 och BI-1808 kommer att gynna BioInvent. Dessutom förväntar vi oss slutliga fas 2a-datan för idiopatisk lungfibros (IPF) runt 16-22 maj, vilket kommer att vara Vicore Pharmas hittills största milstolpe.

Vill du ta del av detaljerade kommentarer om alla bolag i portföljen samt få tillgång till analyser på över 300 aktier?

Vill du veta mer om vad vi kan erbjuda dig?

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig för ett samtal om vad vi kan erbjuda dig som investerare.

Du kan läsa mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår sekretesspolicy.
Kunder hos Pareto kan läsa analytikernas kommentarer till samtliga bolag i Månadsportföljen. Logga in och läs rapporten. Om du inte är kund hittar du mer information här.

Detta ska inte ses som investeringsrådgivning. Tänk på att placeringar i värdepapper alltid medför en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust. Please refer to important disclosures here.

Dela med andra

Välkomsterbjudande - Pareto Start

Upplev fördelarna med trading hos ett ledande mäklarhus

Registrering med BankID på 3 minuter.

3 SENASTE FRÅN PARETO SECURITIES