Paretos Månadsportfölj | Juni 2024

Pareto Securities månadsportfölj steg med 11,7 procent i maj, jämfört med Stockholmsbörsen (OMXSGI) som steg med 3,8 procent. Portföljbolagen som presterade bäst var BioInvent (+42%), Hexatronic (+30%) och Vicore (+22%).

Dela med andra

Datorskärmar med tradingprogram samt en aktiemäklare

Pareto Securities

Yes

Please refer to important disclosures here.

Ännu en stark månad för månadsportföljen

Vår månadsportfölj var +11,7% jämfört med OMXGI (vårt referensindex) +3,8% i maj. Hittills i år är vår portfölj upp med 34,8%, vilket är 22,4 procentenheter bättre än vårt referensindex (OMXSGI). Aktierna som presterade bäst i maj var: BioInvent +42%, Hexatronic +30% och Vicore +22%.

Vi tar in fyra nya aktier i månadsportföljen

IN: Evolution, Eastnine, HANZA, H&M

UT: Balder, MGI, Saab, Securitas

Vi gör fyra ändringar i vår portfölj för juni, där vi byter ut Balder, Media and Games Invest, SAAB och Securitas mot Eastnine, Evolution, HANZA och H&M. Vi tar in Evolution eftersom aktien handlas nära ATL NTM EBITDA-multiplar mitt i den politiska turbulensen i Georgien, vilket vi inte tror kommer att påverka estimaten. För H&M förväntar vi oss ett starkt andra kvartal senare i juni. Vi inkluderar Eastnine då vi tror på M&A-aktivitet framöver. Slutligen tar vi in HANZA på grund av värderingsgapet jämfört med konkurrenterna och eftersom vi förväntar oss en återhämtning i den globala ekonomin.

Vill du ta del av detaljerade kommentarer om alla bolag i portföljen samt få tillgång till analyser på över 300 aktier?

Vill du veta mer om vad vi kan erbjuda dig?

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig för ett samtal om vad vi kan erbjuda dig som investerare.

Du kan läsa mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår sekretesspolicy.
Kunder hos Pareto kan läsa analytikernas kommentarer till samtliga bolag i Månadsportföljen. Logga in och läs rapporten. Om du inte är kund hittar du mer information här.

Detta ska inte ses som investeringsrådgivning. Tänk på att placeringar i värdepapper alltid medför en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust. Please refer to important disclosures here.

Dela med andra

Välkomsterbjudande - Pareto Start

Upplev fördelarna med trading hos ett ledande mäklarhus

Registrering med BankID på 3 minuter.

3 SENASTE FRÅN PARETO SECURITIES