Paretos Månadsportfölj | Juli 2024

Pareto Securities månadsportfölj föll med 1,6 procent i juni, jämfört med Stockholmsbörsen (OMXSGI) som föll med 1,5 procent. Portföljbolagen som presterade bäst var Hexatronic (+14%), Eastnine (+5%) och Hanza (+3%).

Dela med andra

Datorskärmar med tradingprogram samt en aktiemäklare

Pareto Securities

Yes

Please refer to important disclosures here.

Vi tar in sju nya aktier i månadsportföljen

IN: Betsson, Hemnet, Cibus, Saab, Kinnevik, Millicom, Lundin Mining

UT: Autoliv, BioInvent, Eastnine, Hanza, H&M, Thule, Vicore

Vår portfölj föll med 1,6% i juni medan vårt jämförelseindex, OMXGI, minskade med -1,5%. Fem av tio aktier överträffade jämförelseindexet i juni, med Hexatronic (+14%), Eastnine (+5%) och Hanza (+3%) som de starkaste. Autoliv (-15,6%), Thule (-12,0%) och H&M (-9,7%) presterade svagast. Vid halvårsskiftet är vår portfölj upp 32,5%, vilket innebär en överprestation på 21,9 procentenheter jämfört med vårt jämförelseindex.

Sedan starten i februari 2017 har vår portfölj ökat med +376% jämfört med OMXGI +119%, vilket innebär en överprestation på 256 procentenheter.

Vill du ta del av detaljerade kommentarer om alla bolag i portföljen samt få tillgång till analyser på över 300 aktier?

Vill du veta mer om vad vi kan erbjuda dig?

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig för ett samtal om vad vi kan erbjuda dig som investerare.

Du kan läsa mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår sekretesspolicy.
Kunder hos Pareto kan läsa analytikernas kommentarer till samtliga bolag i Månadsportföljen. Logga in och läs rapporten. Om du inte är kund hittar du mer information här.

Detta ska inte ses som investeringsrådgivning. Tänk på att placeringar i värdepapper alltid medför en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust. Please refer to important disclosures here.

Dela med andra

Välkomsterbjudande - Pareto Start

Upplev fördelarna med trading hos ett ledande mäklarhus

Registrering med BankID på 3 minuter.

3 SENASTE FRÅN PARETO SECURITIES