Nyhet: Nu får du tillgång till algoritmhandel

I en komplicerad och oviss marknad är det viktigt att ha verktygen som optimerar din handel. För att undvika onödig risk när du köper och säljer aktier får du nu tillgång till flertalet algoritmer hos oss, i samtliga handelstjänster.

Dela med andra

Nyhet: Nu får du tillgång till algoritmhandel

Pareto Securities

Upptäck möjligheterna med algoritmhandel

För att effektivisera din handel får du nu tillgång till följande fem algoritmer: Participate 10%, Participate 20%, Participate 30%, Over-the-day och Darkpool. Utöver det introducerar vi även ordertyperna Market, At-Open och At-Close. Naturligtvis går alla ordrar du lägger via någon av våra handelstjänster genom vår Smart Order Router (SOR) - som säkerställer bästa pris och volym, s.k. best execution

För våra mest aktiva kunder är algoritmer ett centralt verktyg för att effektivisera handeln, och flertalet kunder som använder Onlinetjänsten har efterfrågat liknande funktioner. Därför har vi nu lanserat flertalet algoritmtyper, så att alla våra kunder kan optimera sin handel, säger Pavas Mehra, Electronic Trading på Pareto Securities.

Med lanseringen blir Pareto Securities den första nordiska aktören att brett erbjuda algoritmhandel för svenska privatpersoner.

Under våren 2024 lanserades även algoritmerna Stealth och VWAP.

Logga in och testa själv!

Laster inn...

Algoritmer anpassade efter dina behov

Algoritmer ger dig möjligheter som vanliga ordertyper inte kan bidra med. Om du inte vill visa upp din order på börsen är "Darkpool"-algoritmen ett alternativ. Den söker endast efter dold likviditet genom att övervaka och handla i olika darkpools. Om du vill sälja av ditt innehav jämnt fördelat över dagen för att minska kurspåverkan kan du använda "Over the day".

Vill du istället att din order ska vara dynamisk kan du använda algoritm-typen "Participate". Då påverkas storleken på dina avslut av hur stor omsättning det är i aktien. Om du vill minimera din orders påverkan på priset kan du välja den passiva "Participate 10%", vill du istället vara aningen mer aggressiv och få större avslut kan "Participate 30%" vara mer passande. Som ett mellanting finns alternativet "Participate 20%". Dessa algoritmer är en perfekt kombination med samlingsnota, vilket innebär att du inte behöver oroa dig över att betala flera minicourtage för samma aktie och sida.

Har du frågor om algoritmer?

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig för ett samtal om vad vi kan erbjuda dig som investerare.

Du kan läsa mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår sekretesspolicy.
Laster inn...

Disclaimer:

Informationen i detta inlägg ska inte betraktas som investeringsråd. Kom ihåg att placeringar i värdepapper alltid innebär risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde, och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta beloppet. Se full disclaimer.

Dela med andra

Välkomsterbjudande - Pareto Start

Upplev fördelarna med trading hos ett ledande mäklarhus

Registrering med BankID på 3 minuter.

3 SENASTE FRÅN PARETO SECURITIES