Valutakonto på ISK

Hos Pareto Securities kan du koppla valutakonto till ditt ISK och slippa dyra växlingsavgifter när du handlar aktier i utlandet.

Dela med andra

Valutakonto på ISK

Pareto Securities

Slipp onödiga växlingsavgifter med valutakonto

Varför låta onödiga kostnader äta upp dina potentiella vinster när du handlar utländska aktier? Det är inte ovanligt att dessa kostnader överstiger själva courtaget hos vissa aktörer, vilket påverkar värdet på din portfölj negativt. Med valutakonto på ISK hos Pareto Securities slipper du dyra och onödiga växlingsavgifter när du handlar i utlandet. 

Vad är ett valutakonto?

För dig som handlar med utländska aktier är ett valutakonto kopplat till ISK och depå ett kraftfullt verktyg. Denna smarta funktion gör att du kan hantera dina valutaexponeringar effektivt, samtidigt som du minimerar dina handelskostnader.

När du handlar i utlandet debiteras och krediteras du i den valuta som aktien handlas i och på så vis slipper de kostsamma växlingsavgifterna varje gång du får avslutat. Därmed behåller du mer av dina vinster och förbättrar din portföljs avkastning. 

Hur fungerar ett valutakonto?

När du säljer en aktie i USD kommer ditt konto att krediteras med ett belopp i USD, och om du köper en aktie i EUR kommer kontot att debiteras med ett belopp i EUR. Om du har valutakonto aktiverat kommer ingen automatisk växling att ske utan all växling sker manuellt. Om du märker att du har en valutaobalans kan du enkelt växla själv i vår Onlinetjänst.

Exempel, ISK-saldo: 1 000 USD, 0 SEK

Du köper Investor för 1 500 SEK, och hamnar således -1 500 SEK på ditt konto. Om du växlar bort denna minuspost (i detta fall: sälj USD och köp SEK) kommer inte någon ränta dras och inte ses som en skattemässig insättning. Notera också att om du skulle sälja Investor samma dag som köpet (för minst 1 500 SEK) så kommer detta netta ut minusposten och då behöver du inte göra någonting (tänk på att även ta höjd för courtaget).

Slipp dyra växlingsavgifter

Hos andra aktörer betalar man vanligtvis en automatisk växlingsavgift på 0,25% vid varje avslut, men med valutakonto hos oss slipper du det. Det uppstår endast en kostnad när du aktivt instruerar om en växling på vår hemsida och då ligger avgiften på 0,1% - 0,2%.

Om du exempelvis handlar amerikanska aktier och vill minimera dina kostnader kan du växla över alla dina likvider i SEK till USD. Då kommer du inte betala några löpande växlingsavgifter och således blir courtaget den enda kostnaden.

Hedga valutarisk med valutakonto

Många erfarna investerare säkrar eller ”hedgar” sin portfölj för att avkastningen inte ska påverkas av förändringar i växelkursen. Med valutakonto har du möjlighet till att gå kort i utländsk valuta vilket ger dig denna strategiska fördel.

Läs mer om valutahedging

Vad kostar och hur skaffar jag ett valutakonto?

Det är helt kostnadsfritt att ha ett valutakonto kopplat till ISK och depå. Som befintlig kund hos oss ansöker du enkelt om att öppna ett valutakonto med denna blankett.

Begränsa inte din utlandshandel och upplev fördelarna med valutakonto hos Pareto Securities idag.

Om du har tjänsten valutakonto påslaget så kommer inte växling att ske per automatik och då behöver du kontakta oss för växlingsuppdrag. Notera att obalanser (positivt saldo i en valuta och negativt i en annan valuta) på valutakonton på ISK kan medföra räntekostnad och att negativt saldo i en enskild valuta räknas som en insättning som läggs till kapitalunderlaget. Vi vill därför uppmärksamma dig som kund om att du behöver kontrollera valutasaldona i slutet av handelsdagen om du har tjänsten påslagen. Om ISK kontot är minus i slutet av dag 1 och regleras genom försäljning vid börsöppning dag 2 kommer eventuellt minussaldo som uppstod mellan dag 1 och 2 räknas som en insättning och läggs till kapitalunderlaget. Läs mer om ISK och negativa saldon på Skatteverkets hemsida.

Please refer to important disclosures here.

Dela med andra

Välkomsterbjudande - Pareto Start

Upplev fördelarna med trading hos ett ledande mäklarhus

Registrering med BankID på 3 minuter.

3 SENASTE FRÅN PARETO SECURITIES