Gå til innholdet

Ljudbokstjänsten med en ljus tid framför sig!

Vi tror att Storytel kommer ha en stark tillväxt under flera år framöver.

Please refer to important disclosures here.

 

Storytel har på kort tid etablerat sig som en ledande ljudbokstjänst Norden. Nu är man i full fart med att exponera tjänsten internationellt. Bolaget väntas addera ca 100,000 nya kunder under sitt tredje kvartal och nå över 800,000 kunder under 2018. Under den senaste 12-månadersperioden har bolaget expanderat in i ytterligare 8 marknader och finns nu i 15 marknader totalt. I de flesta av dessa marknader är ljudbokstjänsten via abonnemang en relativt ny tjänst. I Sverige, där man funnits sedan 2008, har man marknaden för ljudböcker via abonnemang lyckats nå en penetration kring 4%. Storytel har en marknadsandel kring 80-85% av den svenska marknaden.

Affärmodellen är stark med en bruttomarginal kring 40% och en sk ”contribution margin” på ca 30% i Sverige. I ett mer moget skede ser vi en rörelsemarginal kring 20% som rimlig. I detta skeda satsar bolaget på att bygga en stor och attraktiv katalog av innehåll. Kostnader associerade med innehållskatalogen kostnadsförs direkt och påverkar den omedelbara lönsamheten negativt. Vi tror att Storytel kommer dubbla sin kundbas under kommande två år samt nå en total kundbas på ca 7m år 2025.
 

                              

 

Som kund på Pareto får du i inloggat läge tillgång till hela analysen. Är du inte redan kund blir du enkelt det på bara ett par minuter med BankID.

                

 

Tre senaste från Pareto:

Senaste analyserna

Bolagsanalyser

Marknadsuppdateringar

Aktuellt nu - Newsflash

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Genom att fylla i detta formulär samtycker du till att Pareto Securities får skicka nyhetsbrev till dig. Du samtycker även till att vi får spara ditt namn, telefon och din e-postadress. Du kan läsa mer om detta i våra riktlinjer för personuppgifter.