Gå til innholdet

Climeon går mot en ljus framtid

Vi återupptar analystäckning på Climeon, ta del av sammanfattande analys här.

Please refer to important disclosures here.

 

Efter en händelserik start på 2019 för Climeon justerar vi ner våra försäljningsestimat för 2019 drivet av längre ledtider i Japan, men vi justerar upp våra försäljningsestimat för 2019 och senare efter att både Climeon och kundfinansieringsbolaget Baseload Capital tagit in nytt tillväxtkapital senaste månaderna. CLIME värderas högt av marknaden sett till estimaten för 2019-2021E, men vi ser ändå en attraktiv långsiktig investeringsmöjlighet i aktien givet att bolaget kan erbjuda en kompakt, modular, förnybar elkälla med en återbetalningstid på 2-4 år (i Japan). Vi återupptar analystäckning efter att vi var rådgivare åt Climeon i samband med senaste kapitalanskaffningen. 

Lägre försäljningsestimat för 2019E men utsikterna på längre sikt har förbättras och avriskats ytterligare

På Island har den första anläggningen producerat el sedan november 2018, och långtidstester pågår och planeras vara avslutade under Q2, innan slutgiltig överlämning till kunden förväntas ske.

När det gäller Japan så levererade Climeon de första modulerna till landet under Q1. Dock är det så att i båda dessa huvudmarknader för Climeon så tar utrullningen lite längre tid än vi tidigare antagit – i fallet Japan delar management vår syn. Till följd av detta justerar vi ner våra försäljningsestimat för 2019E med 23 moduler till 64 stycken (-25% för totala intäkter). Efter 2019, däremot, så anser vi att utsikerna förbättrats för Climeon, framförallt drivet av tre större kapitalanskaffningar till ”Climeon-systemet”: SEK 249m aktieemission av Climeon, USD 12.5m aktieemission av Baseload Capital och SEK 500m grön obligationsemission av Baseload Capital. De utökade finansiella musklerna möjliggör en mer ambitiös tillväxtplan för Climeon, och Breakthrough Energy Ventures – Baseload Capitals nya aktieägare – kommer sannolikt visa sig vara en mycket värdefull partner på resan framöver.

                                        Climeon becomes EBIT and cash flow positive in 2021E on our estimates

                                   

 

                                                            DCF and disc multiples valuation update

                                                   

                                                            SEK/share based on DCF and discounted EV/EBIT 20x and P/E 25x

 

                                                       The attractiveness of the product: Payback times of 2-4 years in Japan

                                                   

 

Som kund kommer du självklart åt alla våra analyser, i inloggat läge.

 

Senaste analyserna

Bolagsanalyser

Marknadsuppdateringar

Aktuellt nu - Newsflash

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Genom att fylla i detta formulär samtycker du till att Pareto Securities får skicka nyhetsbrev till dig. Du samtycker även till att vi får spara ditt namn, telefon och din e-postadress. Du kan läsa mer om detta i våra riktlinjer för personuppgifter.