Gå til innholdet

Tillväxt på samtliga fronter för IPC

IPC slog förväntningarna genom att leverera starka siffror. Ta del av våra kommentarer här.

Please refer to important disclosures here.

 

IPC slog våra förväntningar och marknadens förväntningar i Q1, och genererade USD 83m in operationellt kassaflöde under perioden, vilket är i övre änden av bolagets guidance från början av året. IPC investerar nu för organisk tillväxt i samtliga tillgångar i portföljen, och expanderade omfattningen ytterligare i Kanada i samband med Q1-rapporten då bolaget ökade investeringsbudgeten för 2019 med USD 22m till USD 188m. Kontentan när det gäller IPC är att vi förväntar oss operationallt kassaflöde under 2019 på USD 331m, vilket möjliggör både organisk tillväxt, skuldreducering och mer M&A – potentiellt redan under innevarande år. Efter den oväntat starka starten på 2019 i Kanada och givet de nya tillväxtmöjligheterna skruvade vi upp våra estimat något efter Q1-rapporten.

 

Starkare start på 2019 än väntat

Kallt väder i Alberta, Kanada ledde till en tillfällig dipp i naturgasproduktionen i provinsen, och IPC rapporterade Q1-produktion 5% under våra förväntningar. Men det kalla vädret ledde även till starka naturgaspriser, så intäkterna var 2% över våra förväntningar och 8% över konsensus. Operationellt går samtliga tillgångar starkt, och IPC väljer nu att satsa ännu mer på organsisk tillväxt under 2019. IPC arbetar kontinuerligt med att förädla tillväxtmöjligheter på de kanadensiska tillgångarna, och adderar nu två nya projekt till budgeten för 2019: N2N EOR-projektet på Suffield och nya prospekteringsborrningar i nya områden på de stora landområdena det handlar om. I tillägg annonserade IPC i Q1-rapporten att bolaget förvärvat mer land kring sitt Blackrod-projekt, vilket utökar IPC:s 2C resurser vid Blackrod med 243 miljoner fat till nära 1 miljard fat (987 mmbo).
 

Q1’18 showed the contribution from Suffield, Q1’19 showed the contribution from Blackpearl

Production, kboepd                                                                                  Financials, USDm

        
Source: IPC, Pareto
 

Robust cash flow to enable both organic growth and more M&A
USDm


Source: IPC, Pareto


Vill du läsa mer?

Som kund kommer du självklart åt den fullständiga analysen i inloggat läge.

 

Tre senaste från Pareto:

Senaste analyserna

Bolagsanalyser

Marknadsuppdateringar

Aktuellt nu - Newsflash

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Genom att fylla i detta formulär samtycker du till att Pareto Securities får skicka nyhetsbrev till dig. Du samtycker även till att vi får spara ditt namn, telefon och din e-postadress. Du kan läsa mer om detta i våra riktlinjer för personuppgifter.