Gå til innholdet

ETF-handel

ETF:er (Exchange Traded Funds) är börshandlade fonder som handlas på samma sätt som en aktie, och är därför mycket populära både bland traders och investerare. ETF:er dominerar fondmarknaden i USA och handeln växer starkt även i Europa.

Bli kund

Fördelar med ETF:er

ETF:er är börsnoterade fonder som kan handlas på marknaden på samma sätt som en aktie. Den uppenbara fördelen gentemot traditionella fonder är att du kan köpa och sälja ETF:erna när du vill till det pris du ser på marknaden. Många ETF:er är lättbegripliga då de inte sällan ger exponering mot välkända index på ett tydligt sätt, på samma sätt som traditionella indexfonder. Fondtypen har därför blivit mycket populär bland både traders och investerare och i USA dominerar nu ETF:er fondmarknaden. Även i Europa börjar urvalet av fonder bli mycket bra, men av regulatoriska skäl är det svårare att hitta runt ETF-marknaden på den här sidan av Atlanten.

Läs mer om ETF-handel

Handla ETF:er på Pareto

På vår Onlinetjänst kan du se en översikt över de ETF:er som är noterade på börser i Norden och USA, och som kan handlas via vår hemsida. Genom Web Trader, Infront Mobile och plattformen Active Trader kan du handla aktier och ETF:er på hela 14 olika aktiemarknader som tillsammans täcker cirka 80% av världens kapitalmarknad. Särskilt i USA, Tyskland och Storbritannien är urvalet av ETF:er stort.

Bild på landet USA

Hos Pareto kan du handla Amerikanska ETF:er

På Pareto erbjuder vi handel i Amerikanska ETF:er. Urvalet i ETF:ernas ursprungsland, USA, är stort och specialiserat. I många fall finns det flera varianter från olika konkurrerande leverantörer. Fondtypen har därför blivit mycket populär bland både investerare och traders och i USA dominerar nu ETF:er fondmarknaden. För handel med ETF:er i USA krävs det att du är professionell kund. Det blir det genom att fylla i denna blankett samt uppfyller kraven.

Läs mer om Amerikanska ETF:er

Handlar du ETF:er och vill veta vad Pareto Securities kan erbjuda dig?

Förutom att erbjuda elektronisk handel på 80 % av världens kapitalmarknader kan du handla ETF:er på de flesta av världens börser via en mäklare.

Fyll i fälten nedan, så tar vi kontakt med dig.

Kostnader för handel med ETF

När du investerar i traditionella fonder får du fondandelar för hela det investerade beloppet, men du handlar till okända kurser som är kända först i efterhand. I ETF:er kan du tydligt se köp- och säljkurser på marknaden och handla på dessa. Vid köp av ETF:er kommer courtagekostnader att uppstå, på samma sätt som vid aktiehandel. Om du köper utländska ETF:er kommer du antingen att kunna göra upp i utländsk valuta (om du har ett valutakonto), eller så växlar vi åt dig. Läs mer om courtagesatserna i vår prislista.

Registrera dig till vårt nyhetsbrev