Handel med utländska aktier

Handla aktier och andra värdepapper på 14 olika marknader globalt. Bygg din internationella portfölj hos Pareto Securities.

Registrera dig på 3 minuter med BankID

  • Värdepapper på 14 olika marknader globalt
  • Upptäck vårt konkurrenskraftiga USA-erbjudande
  • Valutakonto kopplat till ISK och depå
  • Handla aktier, fonder, ETF:er och ETN:er

Aktiehandel i 80 % av världens kapitalmarknad

Vi tillhandahåller elektronisk handel i värdepapper noterade i Sverige, Norge, Danmark, Finland, USA, Kanada, Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Spanien, Italien, Nederländerna, Belgien och Schweiz. Tillsammans utgör dessa marknader ca. 80% av det globala börsvärdet. Du kan även lägga manuella order i Hongkong, Japan, Singapore, Australien, Nya Zeeland, Sydafrika, Portugal och Österrike via våra mäklare på telefon. På samtliga marknader får du samlingsnotor vilket innebär att det inte spelar någon roll hur många avslut du får i en viss aktie och sida. Samtliga avslut på köpsidan i en aktie buntas ihop och amtliga avslut på säljsidan buntas ihop.

Snabb och säker handel på 14 marknader

Marknad

Norge

Sverige

Danmark

Finland

USA

Tyskland

Frankrike

Nederländerna

Belgien

Spanien

Italien

Storbritannien

Schweiz

Kanada

Hemsidan

 

Infront

Använd vår Onlinetjänst för att handla aktier i Norden och USA. För att handla på andra marknader behövs Infront Web Trader, Infront Mobile eller det mer avancerade verktyget Infront Active Trader.

Handel i USA med tillgång till för- och eftermarknaden

Hos Pareto Securities får du en komplett helhetslösning för aktiehandel i USA. Amerikanska aktier är populära bland våra kunder och många är intresserade av att utnyttja de möjligheter som finns inom för- och efterhandeln av amerikanska aktier.

Automatisk nettoväxling eller växling med valutakonto

Hos oss kan du växla själv med ett valutakonto eller låta oss växla automatiskt när du handlar aktier i andra valutor än svenska kronor.

skärm med växelkurser

Automatisk nettoväxling - växla endast nettobeloppet

Om du handlar aktier i en annan valuta än SEK växlar vi dina affärer automatiskt innan marknaden öppnar nästa dag. Många andra aktörer debiterar dig med växlingsavgift för samtliga köp och sälj under en handelsdag. Hos oss betalar du endast för växlingen av nettohandelsbeloppet, dvs. skillnaden mellan köpsumma och säljsumma i en specifik valuta under en handelsdag. Växlingsavgiften hittas i prislistan.

Skärm med växelkurser

Valutakonto - handla i lokal valuta och växla själv

Med ett valutakonto kan du hantera valutaexponeringen i din portfölj samt minska handelskostnaderna. När du har ett valutakonto kopplat till depå och ISK växlar du själv. Köp och försäljningar av utländska aktier debiteras och krediteras i respektive valuta. Således betalar du inga löpande växlingsavgifter. Med ett negativt saldo på ditt valutakonto debiteras du ränta enligt prislistan.

Om du inte har ett valutakonto kommer dina transaktioner att växlas automatiskt. Vi växlar endast skillnaden mellan köp- och säljbeloppet i en valuta, under en handelsdag. Det innebär att vi växlar nettohandelsbeloppet per valuta åt dig. Om du exempelvis köper aktier för 100 000 USD och säljer för 90 000 USD under en handelsdag växlas endast nettobeloppet på 10 000 USD, istället för totalbeloppet, som här skulle vara 190 000 USD.

Vi kommer endast att växla nettohandelsbeloppet, oavsett hur många affärer du har gjort. Några exempel:

  1. Om du har köpt norska aktier för 500 000 NOK och sålt norska aktier för 300 000 NOK växlar vi 200 000 NOK. Din kostnad för valutaväxlingen blir då 200 000 * 0,15 % = 300 NOK.
  2. Om du har köpt amerikanska aktier för 100 000 USD och sålt amerikanska aktier för 110 000 USD växlar vi 10 000 USD. Din kostnad för valutaväxlingen blir då 10 000 * 0,15 % = 15 USD.
  3. Om du har köpt tyska aktier för motsv. 90 000 EUR blir din kostnad för valutaväxling 90 000 * 0,15 % = 135 EUR.

Växlingen genomförs normalt tidigt dagen efter att handeln har genomförts (normalt mellan 07:00 och 07:30). Avräkningsnotan genereras först efter att växlingen har slutförts.

Se prislistan för växlingsavgift/valutapåslag för automatisk nettoväxling. Påslaget läggs till/subtraheras från den bästa köp-/säljkurs som Pareto Securities kan uppnå på interbankmarknaden. Notera att växlingsavgiften varierar beroende på din courtageklass.

Med ett valutakonto kan du hantera din portföljs valutarisk samt handla utländska aktier i den lokala valutan. Om du har ett valutakonto sker inga löpande växlingar utan du växlar själv via Onlinetjänsten. Vid köp och försäljningar av utländska aktier debiteras och krediteras du i respektive valuta. Om du säljer en aktie i USD kommer du att krediteras med ett belopp i USD, och om du köper en aktie i EUR debiteras du med ett belopp i EUR. Om du får ett negativt saldo på valutakontot debiteras du ränta enligt prislistan.

Exempel med valutakonto:

Har du ett positivt saldo på 500 000 SEK och köper norska aktier för 400 000 NOK, kommer ditt saldo i SEK fortfarande att vara 500 000 SEK, medan du kommer att ha ett negativt saldo på 400 000 NOK. Du debiteras utlåningsränta om du har ett negativt saldo i en enskild valuta på ett valutakonto. Ränteavgiften börjar löpa två dagar efter köpet genomfördes.

Kostar det att ha ett valutakonto samt hur ansöker jag?

Nej, det är helt kostnadsfritt att ha ett valutakonto kopplat till ISK och depå. Du ansöker om att öppna ett valutakonto här.

När du vill växla kan du göra det själv via Onlinetjänsten eller kontakta oss via e-post online@paretosec.se.

Handlar du aktivt och vill veta vad vi kan erbjuda dig?

Ett dedikerat team av aktiemäklare med lång erfarenhet av handel och trading ger dig snabb och professionell hjälp. Vi kan hjälpa till med både tekniska och marknadsrelaterade frågor.

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig för ett samtal om vad vi kan erbjuda dig som investerare.

Du kan läsa mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår sekretesspolicy.
Välkomsterbjudande - Pareto Start

Bli kund nu

Registrera dig på 3 minuter med BankID.