Orderläggning hos Pareto Securities

Via Onlinetjänsten kan du snabbt lägga ordrar när du upptäcker en möjlighet i marknaden. Hos oss är du dock inte begränsad till enkla limit-ordrar utan du har tillgång till mängder av ordertyper, så som: marknadsorder, fill or kill, fill and kill, stop-loss, at-close, at-open, m.m. Utöver det erbjuder vi dig även möjligheten till algoritmhandel för att underlätta din trading.

Registrera dig på 3 minuter med BankID

  • Stort utbud av avancerade ordertyper
  • Marknadsorder, Fill and Kill, Fill or Kill
  • Olika typer av Stop Loss-ordrar
  • Tillgång till handel med algoritmer

Hur lägger jag en order?

Välj handel i onlinetjänsten för komma till orderläggningen. Sök upp den aktien du vill handla under symbol. Därefter skriver du in antalet aktier du vill köpa eller sälja under volym samt bestämmer priset per aktie under limit.

Använd olika alternativ vid orderläggning

Om du inte vill lägga en enkel limit-order som är giltig över dagen kan du välja andra specifikationer. Under Synlig Volym* bestämmer du hur mycket du vill visa i orderboken. Exempel, säljorder på 10 000 aktier: du skriver in 10 000 i Volym och 500 i Synlig Volym, syns endast 500 aktier av din säljorder i orderboken.
*Krav på ett minsta ordervärde på Stockholmsbörsen på motsv. 10 000 EUR.

Som standard vid orderläggning är Validity/Giltighet alternativet Today. Från rullgardinsmenyn kan du även välja Select date om du vill att ordern ska vara giltig under en längre tidsperiod. Om du vill att ordern ska vara giltig tills vidare väljer du istället GTC, Good-Til-Cancelled. Du kan även välja mellan AtOpen om du vill att din order ska vara med i öppningsauktion samt AtClose om du vill få ett så sent avslut som möjligt.

Marknadsorder

Om du vill vara säker på att köpa eller sälja hela volymen direkt kan du använda dig av en market-order. Då anger du ingen limit utan handlar till marknadspris.
OBS: Detta är en aggressiv ordertyp som kan påverka kursen signifikant i illikvida instrument.

Fill and Kill

Vid en Fill and Kill-order köper eller säljer du antalet aktier som finns tillgängliga i orderboken till din limit. Resten av av ordern makuleras direkt.

Fill or Kill

En Fill or Kill-order går endast till avslut om hela volymen finns tillgänglig i orderboken. Således, får du hela ordern fylld eller så makuleras den direkt.

Skydda dina positioner med Stop Loss

Stop-loss kan användas för både köp och sälj. Med en stop-loss-order kan du begränsa dina förluster genom att en säljorder automatiskt placeras i orderboken när en viss trigger-nivå nås.

Exempel: Du har köpt 1000st Ericsson B aktier på 58kr. Kursen stiger snabbt till 60kr, men vill säkra upp så att ditt innehav automatiskt säljs om kursen faller till 55kr. Samtidigt vill du inte att innehavet ska säljas under 54kr.

Orderruta Stop Loss i Pareto Securities Onlinetjänst

Den dynamiska varianten - Trailing Stop Loss

Trailing stop-loss kan användas för både köp och sälj. Till skillnad från en vanlig stop-loss-order som har en statisk trigger-nivå har trailing stop-loss ett dynamiskt skydd. Istället för att ange en specifik kurs som trigger specificerar du en Trail Limit i termer av procent eller ticks. Deviation indikerar hur limit-ordern avviker från Trail Limiten. Trail Limiten följer aktiens kurs, till skillnad från en konventionell stop-loss.

Exempel: Du har köpt 1000st Tele2 A aktier på 100kr. Du lägger en trailing stop-loss order med en Trail Limit på 10%, vilket innebär att trigger-nivån samt limiten är på 90kr, givet att det senaste avslutet (referenspriset) är 100kr. Kursen stiger snabbt till 130kr, vilket leder till att trigger-nivån är på 117kr som är 10% under 130kr.

Exempel: Du har köpt 1000st Tele2 A aktier på 100kr. Du lägger en trailing stop-loss order med en Trail Limit på 10% och en Deviation på 5%. Det innebär att trigger-nivån är på 90kr och limiten är 5% under trigger-nivån, givet att det senaste avslutet (referenspriset) är 100kr. Kursen faller till 89kr, vilket leder till att ordern triggas och en säljorder med en limit på 5% under 90kr (limit 85,5kr) skickas till marknaden.

Orderruta Trailing Stop Loss i Pareto Securities Onlinetjänst

Underlätta din handel med algoritmer

Via Onlinetjänsten kan du själv handla med algoritmerna Over the day, Participate och Darkpool. Over the day fördelar ordern jämnt över dagen, från tidpunkt av orderläggningen till stängning. En Participation-algoritm syftar till att handla en viss procentandel av volymen på marknaden inom ordergränsen. Du kan använda 10, 20 och 30 procents participation-algoritmer i våra Infront-tjänster.

Darkpool-algoritmen söker endast efter dold likviditet genom att övervaka och handla i olika darkpools vilket ökar den potentiella likviditeten tillgänglig för dig och minimerar orderns impact. En darkpool är en marknadsplats där köp- och säljintressen inte publiceras öppet samt avsluten sker i spreaden. Denna algoritm lämpar sig extra bra i instrument med begränsad likviditet eller om ordern är förhållandevis stor.

Välkomsterbjudande - Pareto Start

Bli kund nu

Registrera dig på 3 minuter med BankID.