Investera i utlandet

Handla aktier och värdepapper på 16 olika marknader med smarta växlingslösningar som automatisk nettoväxling och valutakonto på ISK.

Bygg din internationella portfölj hos Pareto Securities.

Registrera dig på 3 minuter med BankID

 • Elektronisk handel på 16 olika marknader globalt
 • Minska kostnaderna med valutakonto på ISK
 • Handla aktier, fonder, ETF:er och ETP:er
 • Upptäck vårt konkurrenskraftiga USA-erbjudande

Värdepappershandel

Investera på 16 marknader

Var inte begränsad av utbudet av aktier och marknader. Få tillgång till handel på 16 marknader elektroniskt.

Valutakonto på ISK

Slipp dyra växlingsavgifter

Trött på dyra kostnader för handel i utlandet? Med valutakonto slipper du betala växlingsavgift vid varje avslut.

Handel i USA

För- och efterhandel i USA

Ligg steget före och handla i den amerikanska förhandeln från kl. 10:00 och i eftermarknaden till 22:55.

Snabb och säker handel på 16 markader

Få tillgång till elektronisk aktiehandel på de ledande marknaderna i Europa samt i USA och Kanada. Oavsett vart du handlar får du samlingsnotor som garanterar att du inte betalar flera minimicourtage i samma aktie och sida, under en handelsdag.

Använd vår Onlinetjänst för att handla i Norden och USA. Handel på resterande marknader kräver Infront Web Trader, Infront Mobile eller den avancerade Infront Active Trader.

Marknad

Sverige

Norge

Danmark

Finland

USA

Tyskland

Frankrike

Nederländerna

Belgien

Spanien

Italien

Storbritannien

Schweiz

Kanada

Portugal

Österrike

Onlinetjänsten

 Infront

Ring mäklarbordet - få tillgång till ytterligare marknader

Om du vill komma åt ytterligare marknader kan du enkelt lägga en order via vårt mäklarbord. Våra mäklare ger dig tillgång till följande marknader: Australien, Frankfurt floor, Hongkong, Irland, Japan, Nya Zeeland, Polen, Singapore och Sydafrika. Kontakta oss här.

Minska dina växlingskostnader hos Pareto Securities

Hos oss undviker du onödiga växlingsavgifter när du handlar utländska värdepapper - växla själv med ett valutakonto eller låta oss växla nettohandelsbeloppet automatiskt när du handlar aktier i andra valutor än svenska kronor.

Slipp onödiga växlingar med valutakonto

Vi erbjuder valutakonto på depå och ISK i 14 valutor, som exempelvis: USD, CAD, EUR, NOK, CHF och JPY.

Med valutakonto växlar du dina svenska kronor till en utländsk valuta och handlar sedan värdepapper direkt i den lokala valutan. På så vis undviker du växlingsavgift vid varje avslut du får på börsen och därmed kan dina handelskostnader minska avsevärt.

För att öppna ett valutakonto behöver du först bli kund hos oss. Sedan ansöker du kostnadfritt om att öppna ett valutakonto.

Hur använder jag ett valutakonto kopplat till depå och ISK?

Med valutakonto aktiverat växlar du manuellt mellan olika valutor via växlingsfunktionen i onlinetjänsten eller genom att kontakta oss. Vid växlingstillfället presenteras en indikativ växlingskurs och sedan generaras en avräkningsnota med den faktiska växlingskursen.

Notera att det är kostnadsfritt att öppna och ha ett valutakonto dock är det viktigt att vara medveten om att:

 • Vid manuell växling debiterar vi dig som kund 0,15-0,20% i växlingsavgift, se prislista.
 • Du är själv skyldig att säkerställa att negativa valutasaldon inte uppstår.
 • Om du har ett negativt saldot på likviddagen debiteras du ränta enligt prislistan.

Du har möjlighet att ha följande valutor på dina konton: AUD, CAD, CHF, DKK, EUR, GBP, HKD, JPY, NOK, PLN, SEK, SGD, USD, ZAR.

Om du inte ansöker om valutakonto växlar vi automatiskt nettohandelsbeloppet, s.k. nettoväxling. Det innebär att om du säljer aktier för 10 000 USD och köper för 11 000 USD under en handelsdag, växlar vi endast 1 000 USD. Växlingsavgiften vid nettoväxling är 0,15%. Läs mer mer om nettoväxling här.

Med valutakonto på ISK betalar du inte växlingsavgift vid varje avslut utan endast när du växlar manuellt. Nedan exempel visar hur mycket handelskostnaderna kan minska med valutakonto hos oss.

Exempel 1* - order 25 000 USDPareto Securities


Annan aktör

Courtage

163 SEK

187 SEK

Växling

0 SEK

678 SEK

Totalt163 SEK865 SEK

I exempel 1 minskar du dina handelskostnader med mer än 80% (du sparar 702 SEK).

*I exemplet antar vi att du handlar till 0,069% i rörligt courtage och 0,25% i växlingsavgift hos den andra aktören. Hos oss antar vi att du handlar till 0,06% i röligt courtage och ej växlar pga att du redan har USD på ditt ISK. USDSEK är 10,85 i exemplet.


Exempel 2** - order 200 000 USDPareto Securities


Annan aktör

Courtage

1 302 SEK

1 497 SEK

Växling

0 SEK

5 425 SEK

Totalt

1 302 SEK

6 922 SEK

I exempel 2 minskar du dina handelskostnader med mer än 80% (du sparar 5 620 SEK).

**I exemplet antar vi att du handlar till 0,069% i rörligt courtage och 0,25% i växlingsavgift hos den andra aktören. Hos oss antar vi att du handlar till 0,06% i röligt courtage och ej växlar pga att du redan har USD på ditt ISK. USDSEK är 10,85 i exemplet.

OBS! Kostnaderna varierar beroende på marknad, courtageklass, orderstorlek och eventuell växlingskostnad. Vänligen kontakta oss för en detaljerad genomgång, alternativt se prislistan.

Automatisk nettoväxling - växla endast nettohandelsbeloppet

Hos oss betalar du endast för växlingen av nettohandelsbeloppet, dvs. skillnaden mellan köpsumma och säljsumma i en valuta under en handelsdag. I praktiken innebär nettoväxling att om du köper aktier för 10 000 USD och säljer för 11 000 USD under en handelsdag, växlar vi endast 1 000 USD (istället för 21 000 USD).

Vi växlar dina affärer automatiskt innan marknaden öppnar nästa dag. Växlingsavgiften för nettoväxling är 0,15%, se prislistan.

Laster inn...
Laster inn...

För dig som vill ha det lilla extra

Valutakonto på ISK är en väldigt uppskattad tjänst bland våra aktiva kunder. Funktionen ger dig både flexibilitet och lägre kostnader när du handlar i utlandet.

Pavas Mehra, Head of Electronic Trading

Pavas Mehra hos Pareto Securities

Kom i kontakt med oss

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig för ett samtal om vad vi kan erbjuda dig som investerare.

Ett dedikerat team av aktiemäklare med lång erfarenhet av handel och trading ger dig snabb och professionell hjälp. Vi kan hjälpa till med både tekniska och marknadsrelaterade frågor.

Du kan läsa mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår sekretesspolicy.
Komplett helhetslösning för handel i USA

Kombinationen av valutakonto på ISK och unika funktioner såsom för- och efterhandel bidrar till en svårslagen helhetslösning för handel på den amerikanska marknaden.

 • Handla alla aktier i USA: Vi begränsar inte antalet aktier du kan handla utan erbjuder samtliga aktier noterade i USA (inklusive OTC-aktier över 5 USD).
 • ETF-handel i USA: Som professionell kund har du tillgång till handel i samtliga ETF:er noterade på den amerikanska marknaden.
 • För- och efterhandel: Ligg steget före och handla i den amerikanska förhandeln redan från kl. 10:00 och i eftermarknaden till 22:55, svensk tid.
 • Blankning: Få tillgång till en shortpool med över 1 000 amerikanska aktier för blankning och intradagsblankning på ISK.

Välkomsterbjudande - Pareto Start

Bli kund nu

Registrera dig på 3 minuter med BankID.