Investeringssparkonto (ISK)

Flexibelt och skattemässigt gynnsamt konto för investeringar. Hos oss kan du belåna dina innehav på ISK samt koppla ett valutakonto till ISK och depå.

Registrera dig på 3 minuter med BankID

  • Skattemässiga skillnader
  • Valutakonto kopplat till ISK
  • Belåning av innehav på ISK
  • Intradagsblanking på ISK

Enkelt och med skattemässiga skillnader

Du kan placera i såväl börsnoterade aktier som fonder, obligationer samt optioner och du behöver själv inte redovisa dina affärer gjorda på ISK i deklarationen - vi gör det åt dig. Vinster i portföljen beskattas ej, (men samtidigt får du heller inte göra avdrag för förluster) dina tillgångar schablonbeskattas istället årligen. Denna skatt dras alltså oavsett om du gör vinst eller förlust.

Räkneexempel finns att hitta på Skatteverkets hemsida, du finner det här.

Valutakonto kopplat till ditt investeringssparkonto (ISK)

ISK är ett flexibelt konto som kan vara skattemässigt fördelaktigt för långsiktigt sparande och investeringar i aktier och fonder. Vi erbjuder ett av marknadens mest kompletta erbjudanden för ISK och erbjuder även valutakonto kopplat till denna kontoform.

Med valutakonto kopplat till ISK slipper du dyra växlingsavgifter som äter upp avkastningen när du handlar aktier i utlandet. Dessa växlingsavgifter är inte sällan högre än sjäva courtaget och riskerar därmed att urholka värdet på din portfölj. Handlar du frekvent aktier i utlandet är detta viktigt att ha i åtanke.

Det är helt kostnadsfritt att öppna en depå och ISK hos oss.

En hävstång

Belåning av innehav på ISK

Vi erbjuder belåning av aktier, fonder och obligationer på ISK genom att slå samman din vanliga aktiedepå och ISK. Det innebär att du kan utnyttja alla dina säkerheters belåningsvärden på ett effektivt och flexibelt sätt.

Aktiegrafer i olika typer

Intradagsblankning på ISK

I en volatil marknad vill många ha möjligheten att gå både kort och lång. Med tillgång till blankning har du möjlighet att intradagsblanka aktier i Europa och USA på ISK. Om du köper tillbaka hela positionen innan börsstängning betalar du endast courtage.

Har du frågor om valutakonto eller investeringssparkonto?

Ett dedikerat team av aktiemäklare med lång erfarenhet av handel och trading ger dig snabb och professionell hjälp. Vi kan hjälpa till med både tekniska och marknadsrelaterade frågor.

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig för ett samtal om vad vi kan erbjuda dig som investerare.

Du kan läsa mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår sekretesspolicy.
Välkomsterbjudande - Pareto Start

Bli kund nu

Registrera dig på 3 minuter med BankID.