Avtal & blanketter

Nedan finner du våra tilläggsavtal som du enkelt signerar med BankID. Saknar du BankID kan du höra av dig till kundtjänst på clientservice.se@paretosec.com eller 08-402 51 70.

Registrera dig på 3 minuter med BankID

  • Avtal för kundetablering
  • Blanketter för flytt av värdepapper
  • Avtal för värdepappersfinansiering
  • Övriga avtal och blanketter

Öppna konton hos Pareto Securities

I avtalet kan du ansöka om att öppna en depå, ett investeringssparkonto och ett handelskonto.

*I avtalet för etablering av valutakonto kan du även ansöka om värdepapperskredit, intradagskredit, blankning och utlåning av aktier.

Flytt av värdepapper till Pareto Securities

För att flytta specifika värdepapper eller hela din portfölj till Pareto Securities, fyller du i överföringsfullmakten för depå eller investeringssparkonto nedan. Kontakta oss om du vill överföra en belånad portfölj.

Avtal för värdepappersfinansiering

Som befintlig kund kan du ansöka följande produkter inom värdepappersfinansiering: värdepapperskredit, intradagskredit och blankning.

Värdepapperskredit kan öka din exponering i marknaden och därmed öka både din potentiella vinst och din potentiella förlust. Blankning innebär att man kan förlora mer än investerat belopp. Detta lämpar sig endast för investerare som har god kännedom och erfarenhet av värdepappersmarknaden.

Övriga tillägsavtal


Vanliga frågor om LEI-nummer

LEI-nummer ("Legal Entity Identifier") är ett globalt identifikationsnummer som krävs för alla juridiska personer som vill handla på reglerade marknadsplatser och MTF:er.

LEI-numret ("Legal Entity Identifier") är ett globalt identifikationsnummer som krävs för alla juridiska personer som vill handla med finansiella instrument på bland annat reglerade marknadsplatser och MTF:er. Relevanta finansiella instrument inkluderar aktier, obligationer, ränteswappar, valutaterminer och valutaswappar, optioner och andra derivat.

Om Företaget inte har något LEI-nummer kan detta beställas via vår partner NordLEI. Beställ ett LEI-nummer här. Du kan också förnya eller beställa ett LEI-nummer genom att logga in på vår webbplats. Här ser du även datum då LEI-numret går ut.

Pareto Securities kunder får följande pris när ett LEI-nummer beställs via NordLEI.

Pris ny prenumeration 1 år: SEK 1 124 (Ink. moms)
Pris förnyelse 1 år: SEK 874 (Ink. moms)

NordLEI är en trygg aktör från Sverige som agerar som LOU (Local Operating Unit) och har lång erfarenhet av att arbeta med LEI sedan 2013. Tack vare effektiva processer får du din LEI inom ett par timmar samtidigt som du har tillgång till svensk support med snabba svarstider.

Ett LEI-nummer är giltigt i 12 månader och måste uppdateras varje år. Ansökningsprocessen tar normalt 2-7 dagar. Vi rekommenderar att LEI-numret förnyas samma månad som det löper ut för att förhindra att kontot eventuellt blockeras för handel.

Villkor

Ifyllda kundavtal/ansökningar skickas till oss per post:
Pareto Securities AB, Att: Client Service
Berzelii Park 9, P.O. Box
7415, 103 91 Stockholm

Alternativt via e-post till: clientservice.se@paretosec.com

Har du frågor om hur du fyller i kundavtalen, vänligen kontakta oss på telefon 08-402 51 70 eller e-post clientservice.se@paretosec.com

Välkomsterbjudande - Pareto Start

Bli kund nu

Registrera dig på 3 minuter med BankID.