Värdepapperskredit

Hos Pareto Securities kan du ansöka om flertalet kreditprodukter för att öka din flexibilitet på värdepappersmarknaden.

Registrera dig på 3 minuter med BankID

  • Belåning av aktie- och fondinnehav
  • Full översikt över tillgänglig kredit i realtid
  • Kostnad endast för nyttjad kredit
  • Upp till 80% belåning i enskilda värdepapper
  • Belåning med säkerhet i ISK

Värdepapperskredit - Belåning av aktier och fonder

Med tillgång till värdepapperskredit får du en flexibel finansiering av din portfölj med möjlighet till att öka exponeringen på värdepappersmarknaden när du så önskar. Krediten kan nyttjas vid köp av aktier, fonder och börsnoterade fonder (ETF:er) såväl i Sverige som i utlandet. Det kostar inte något att ha en outnyttjad kredit liggande och det kostar heller inget att ansöka om kredit. När du väl utnyttjar kredit kommer det löpande dras en ränta.

För att utnyttja värdepapperskredit krävs (förutom att fylla i ett kreditavtal) att du fyller i ett produkttest, detta för att vi ska kunna försäkra oss om att du har de kunskaper som krävs då handel med kredit innebär en högre risk för dig. Krediten kan du även använda vid täckning i emissioner och därmed undvika att tvingas sälja aktier för att kunna deltaga. I kreditavtalet kan du även ansöka om blankning.

Varje värdepapper har ett fastställt belåningsvärde givet ett visst diversifieringskrav. Längst ned på sidan finner du en översikt för belåningsrader.

Så ansöker du om intradagskredit

För att ansöka om intradagskredit måste du vara befintlig kund hos Pareto Securities. Om du inte är kund kan du öppna konto här. För att kreditansökan ska behandlas behöver du fått ett godkänt resultat på på produkttestet för värdepappersbelåning.

 

Typ

Länk

Produkttest Värdepappersbelåning

Ansök nu

Blankett för värdepapperskredit (Privat)

Ansök nu

Blankett för värdepapperskredit (Företag)

Ansök nu

Belåning på ISK

Pareto Securities erbjuder belåning med aktier, fonder och obligationer på ISK som säkerhet. Detta betyder att alla kunder med värdepapperskredit hos Pareto kan:

  • Överföra belånade värdepapper in på ISK
  • Utnyttja existerande innehav som säkerhet för nya investeringar på ISK
  • Du kommer ha två konton (en vanlig depå och ett ISK), men vi låter dig utnyttja all din säkerhet genom att slå samman säkerheten/belåningsvärdet på båda kontona.
  • Du kommer ha samma belopp tillgängligt för handel på båda kontona. Detta innebär att du behåller flexibiliteten till att handla aktier, fonder, ETF:er och ETN:er både på och utanför ISK med ditt kreditutrymme.

Dynamiska belåningsgrader

Vi använder dynamiska belåningsgrader som förändras utifrån vikten av den största aktieposten. Om din portfölj är diversifierad får du mer flexibilitet och handelskapacitet tack vare en högre belåningsgrad. Om portföljen istället är koncentrerad får du mindre flexibilitet och köpkraft på grund av en lägre belåningsgrad.

 

Belåningsgrad

full diversifisering (max 10 % vikt i en aktie)

full koncentration (100 % vikt i en aktie)

75 %

82,5 % (+ 7,5 %)

67,5 % (- 7,5 %)

70 %

79 % (+ 9 %)

61 % (- 9 %)

60 %

72 % (+ 12 %)

48 % (- 12 %)

50 %

65 % (+ 15 %)

35 % (- 15 %)

40 %

58 % (+ 18 %)

22 % (- 18 %)

30 %

51 % (+ 21 %)

9 % (- 21 %)

20 %

44 % (+ 24 %)

0 % (- 20 %)

Är du intressarad av kredit och vill veta mer?

Ett dedikerat team av aktiemäklare med lång erfarenhet av handel och trading ger dig snabb och professionell hjälp. Vi kan hjälpa till med både tekniska och marknadsrelaterade frågor.

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig för ett samtal om vad vi kan erbjuda dig som investerare.

Du kan läsa mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår sekretesspolicy.
Se vad aktierna har i belåningsgrad

I nedan lista finns ett urval av aktier och deras respektive belåningsgrad. Notera att belåningsgraderna kan ändras och kan vara felaktiga. Kontakta oss om du har frågor gällande belåningsgraderna.

Avancerat verktyg för erfarna handlare

Att låna pengar till att handla värdepapper kan öka din exponering i marknaden och därmed både din potentiella vinst och potentiella förlust. Produkten riktar sig till investerare med god kunskap och erfarenhet från värdepappersmarknaden.

Välkomsterbjudande - Pareto Start

Bli kund nu

Registrera dig på 3 minuter med BankID.