Noterade projekt

Pareto Securities erbjuder sina kunder möjligheten att investera i reala tillgångar såsom fastigheter, fartyg och infrastruktur. Vissa av dessa projekt inom fastigheter har resulterat i noterade bolag i Sverige.

Registrera dig på 3 minuter med BankID

  • Specifik exponering mot en tydlig definerad tillgång
  • Årlig utdelning på eget kapital om 8-12 %
  • Stabila intäktsflöden om 10-20 år

Logistri Fastighets AB

I oktober 2017 förvärvade Pareto åtta lager- och lättindustrifastigheter i södra Sverige om cirka 100 000 kvadratmeter uthyrda till Kährs, Prototal, EBP m.fl. med en genomsnittlig återstående hyreslängd om 14 år. Logistri Fastighets AB (LOGISTRI) förvaltas av Pareto Business Managent och är noterat på AktieTorget.

Cibus Nordic Real Estate

I mars 2018 förvärvade Pareto 123 matbutiker i Finland om cirka 440 000 kvadratmeter huvudsakligen uthyrda till Kesko, S-Group och Tokmanni med en genomsnittlig återstående hyreslängd om 5 år. Cibus Nordic Real Estate AB (CIBUS) förvaltas av Pareto Business Management tillsammans med Sirius Capital Partners och är noterat på NASDAQ First North.

Bråviken Logistik AB

I april 2017 förvärvade Pareto tre fastigheter i Jönköping, Norrköping och Nyköping om cirka 139 000 kvadratmeter uthyrda till Stadium, Aditro Logistics och Nyköpings kommun med en genomsnittlig återstående hyreslängd om 12 år. Bråviken Logistik AB (BRALOG) förvaltas av Pareto Business Management och är noterat på AktieTorget.

Mälaråsen AB

I september 2016 förvärvade Pareto tre fastigheter i Stockholm och Uppsala om cirka 33 900 kvadratmeter uthyrda till Upplands Motor med en genomsnittlig återstående hyreslängd om 15 år. Mälaråsen AB (MALAR) förvaltas av Pareto Business Management och är noterat på AktieTorget.

Delarka AB

I oktober 2013 förvärvade Pareto en fastighet i Solna på cirka 53 000 kvm. Fastigheten uthyrs i sin helhet till PostNord på ett 12-årigt hyresavtal och man har sitt huvudkontor i byggnaden. Ägarbolaget Delarka Holding (DELARK) förvaltas av Pareto och är noterat på Firsth North.

Bonäsudden AB

I maj 2015 förvärvade Pareto 20 fastigheter i Linköping på cirka 35 900 kvm som huvudsakligen utgörs av bostäder men innehåller också inslag av offentliga hyresgäster. Ägarbolaget Bonäsudden Holding AB (BONAS) förvaltas av Pareto och är noterat på First North.

Kallebäck Property Invest AB

I februari 2014 förvärvade Pareto en kontorsfastighet i Göteborg på cirka 36 600 kvm. Fastigheten var fullt uthyrd till SAAB och noterades samma år på First North under namnet Kallebäck Property Invest AB (KAPIAB).

Saltängen Property Invest AB

I december 2014 förvärvade Pareto en logistikfastighet i Västerås på cirka 105 000 kvm. Fastigheten var fullt uthyrd till ICA Fastigheter och noterades i januari 2015 på First North under namnet Saltängen Property Invest AB (SAPIAB).

Bosjö Fastigheter AB

I april 2016 förvärvade Pareto en fastighet i Borås om cirka 93 600 kvadratmeter uthyrd till Ellos med en genomsnittlig återstående hyreslängd om 15 år. Hyresgästen använder fastigheten som huvudkontor samt nordiskt distributionslager. Bosjö Fastigheter AB (BOSJO) förvaltas av Pareto Business Management och är noterat på AktieTorget.

Sydsvenska Hem AB

I mars 2016 förvärvade Pareto sju fastigheter i Helsingborg, Kävlinge, Landskrona och Lomma om cirka 22 500 kvadratmeter som huvudsakligen utgörs av bostäder, äldreboende och övrig samhällsservice. Sydsvenska Hem (SYDSV) förvaltas av Pareto Business Management och är noterat på AktieTorget.