Handla onoterade aktier med ett knapptryck

Intresset för att investera i svenska onoterade bolag har länge varit stort. Dock har det varit relativt komplext och tidskrävande att faktiskt handla onoterade aktier, fram tills idag.

Dela med andra

Person som sitter vid en laptop med Pareto Securities hemsida öppen

Pareto Securities

No

Handla onoterade aktier direkt via vår hemsida

Det har länge varit möjligt att handla med onoterade aktier hos Pareto. Tillvägagångssättet har dock skilt sig något från handel med vanliga noterade aktier. Tidigare har en order behövts läggas via mail eller telefon. Från och med idag kan du enkelt handla onoterade aktier såsom Exeger och Marshall direkt i Onlinetjänsten.

Skillnaden på noterade och onoterade aktier

Tillgång till handel med onoterade aktier ger dig möjligheten att investera i bolag som befinner sig i en tidig fas. Till skillnad från noterade bolag handlas onoterade aktier inte på en reglerad marknadsplats, utan handeln sker oftast hos en bank eller värdepappersinstitut vilket oftast innebär lägre omsättning. Det är även viktigt att komma ihåg att informationstillgången är betydligt lägre. Läs mer onoterade aktier.

Så fungerar handeln med onoterade aktier

På hemsidan har du möjligheten att handla ett urval av onoterade aktier som omsätts relativt frekvent. Du kan enkelt se på vilka prisnivåer köparna och säljarna står samt de senaste avsluten som har gjorts. I praktiken lägger du en order på samma sätt som om du skulle handla en noterad aktie. Dock kommer du inte få ett avslut direkt, utan alla ordrar matchas ihop manuellt av våra aktiemäklare. Om du vill handla en aktie som inte är tillgänglig på hemsidan tar vi gärna emot en order manuellt på trading.se@paretosec.com eller 08 – 402 52 10.

Notera att onoterade aktier endast får förvaras på en vanlig depå och inte på ISK eller kapitalförsäkring.

Vill du veta mer om onoterade aktier?

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig för ett samtal om vad vi kan erbjuda dig som investerare.

Du kan läsa mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår sekretesspolicy.
Dela med andra

Välkomsterbjudande - Pareto Start

Upplev fördelarna med trading hos ett ledande mäklarhus

Registrering med BankID på 3 minuter.

3 SENASTE FRÅN PARETO SECURITIES