Paretos Månadsportfölj | April 2024

Pareto Securities månadsportfölj steg med 4,0 procent i mars jämfört med Stockholmsbörsen (OMXSGI) som steg med 5,7 procent. Portföljbolagen som presterade bäst var Platzer (+20%), Saab (+17%) och Filo Corp (+8%).

Dela med andra

Datorskärmar med tradingprogram samt en aktiemäklare

Pareto Securities

Yes

Please refer to important disclosures here.

Majoriteten av bolagen månadsportföljen byts ut

IN: Catena, Kinnevik, Hexatronic, Stillfront, Xvivo, H&M

UT: Evolution, HANZA, Munters, Platzer, Storytel, Securitas

Vi gör sex förändringar i månadsportföljen för april, där vi ersätter Evolution, Hanza, Munters, Platzer, Securitas och Storytel med Catena, Kinnevik, Hexatronic, H&M, Stillfront och Xvivo.

Gällande alla företag som lämnar portföljen hade vi förväntat oss fortsatt momentum efter starka rapporter, men eftersom denna tes inte spelade ut och andra företagsspecifika nyheter släpptes, tar vi bort dem från portföljen. Vi lägger till Kinnevik, Hexatronic och Stillfront eftersom vi förväntar oss positiva aktiekursreaktioner i samband med kvartalsrapporterna. Vi lägger till H&M eftersom vi tror att rabatten på 25% jämfört med konkurrenter kommer att minska efter det starka rörelseresultatet som släpptes förra veckan. Vi lägger även till Catena eftersom vi ser potential för ytterligare förvärv att materialisera sig eller att nya projekt tillkännages efter den riktade emissionen på 2,1 miljarder SEK i mars. Slutligen lägger vi till Xvivo i vår portfölj, som kommer att släppa resultaten från sin europeiska hjärtstudie i april.

Vill du ta del av detaljerade kommentarer om alla bolag i portföljen samt få tillgång till analyser på över 300 aktier?

Kunder hos Pareto kan läsa analytikernas kommentarer till samtliga bolag i Månadsportföljen. Logga in och läs rapporten. Om du inte är kund hittar du mer information här.

Detta ska inte ses som investeringsrådgivning. Tänk på att placeringar i värdepapper alltid medför en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust. Please refer to important disclosures here.

Dela med andra

Välkomsterbjudande - Pareto Start

Upplev fördelarna med trading hos ett ledande mäklarhus

Registrering med BankID på 3 minuter.

3 SENASTE FRÅN PARETO SECURITIES