Intervacc "Vi har fått formellt godkännande" / Pareto Securities’ 12th Annual Healthcare Conference

Intervju med Andreas Andersson, vd på Intervacc om kommersialiseringen av deras ledande vaccin Strangvac.

Dela med andra

Intervacc

Pareto Securities

Intervacc är ett bioteknikföretag som främst fokuserar på utveckling av vacciner mot bakterieinfektioner inom djurhälsa. Intervaccs pipeline är baserad på ny teknik som använder rekombinanta proteiner snarare än försvagade levande stammar som finns i konventionella vacciner vilket resulterar i lägre förekomst av biverkningar. Vaccinkandidaterna bygger på forskning vid Karolinska Institutet och Sveriges lantbruksuniversitet och Strangvac är den främsta kandidaten. Strangvac är ett vaccin mot hästkvarka som är en mycket smittsam infektionssjukdom som drabbar hästar. Intervacc har en egen försäljningsorganisation i Norden och Baltikum genom sitt dotterbolag Nordvacc Läkemedel AB.

Senaste höjdpunkter

I april 2021 meddelade Intervacc att det ingått ett avtal med distributören Dechra Pharmaceuticals PLC för kommersialisering av Strangvac® i Europa. Avtalet gäller i 5 år och exkluderar de nordiska och baltiska länderna där Intervacc kommer att marknadsföra och sälja Strangvac® själva. I maj meddelade företaget att det tecknade ett flerårigt avtal med Karolinska institutet för utveckling av vacciner inom djurhälsa. Under juli och augusti har Intervacc fått godkännande för försäljning av sitt Strangvac-vaccin av Europeiska kommissionen, VMD i Storbritannien och Norwegian Medicines Agency i Norge.

Outlook

Nu när deras ledande vaccin fått marknadsgodkännande av olika myndigheter, ligger företagets fokus nu på kommersialiseringsinsatser. Dessutom fortsätter utvecklingen av deras två aktiva prekliniska program.

 

Please refer to important disclosures here.

Informationen på denna sida ska inte ses som investeringsråd. Tänk på att placeringar i värdepapper alltid medför en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.

Dela med andra

Välkomsterbjudande - Pareto Start

Upplev fördelarna med trading hos ett ledande mäklarhus

Registrering med BankID på 3 minuter.

3 SENASTE FRÅN PARETO SECURITIES