Midsona / Pareto Securities’ 12th Annual Healthcare Conference

Intervju med Peter Åsberg, vd på Midsona

Dela med andra

Midsona / Pareto Securities’ 12th Annual Healthcare Conference

Pareto Securities

Midsona är ett svenskt företag som utvecklar och marknadsför varumärken inom hälsa och välbefinnande. Företaget har över 800 anställda och är verksamt i Sverige, Danmark, Finland, Norge, Tyskland, Frankrike och Spanien. Midsona har en portfölj av egna märken och internationella kunders varumärken. De åtta primära varumärkena är URTEKRAM, KUNG MARKATTA, DAVERT, FRIGGS, HELIOS, DALBLADS, NATURDIET och ESKIMO-3. Produkterna säljs i flera försäljningskanaler, inklusive FMCG, apotek, hälsobutiker, gym och online. Midsona är noterat på OMX Nasdaq Stockholm sedan 1999.

Senaste höjdpunkter
Företaget visade starka resultat under andra kvartalet, men med utmaningar i organisk tillväxt till följd av föregående års hamstrande effekter och ökad hushållskonsumtion. Nettoomsättningen uppgick till 903 MSEK (859), vilket motsvarar en ökning med 5,1% jämfört med föregående år. Justerat EBITDA uppgick till 78 mkr (97), motsvarande en marginal på 8,6% (11,3%).

Outlook
Midsona letar aktivt efter förvärv i Europa och kommer att vara delaktiga i konsolideringen av den europeiska marknaden för hälsa och välbefinnande.

 

Please refer to important disclosures here.

 

Informationen på denna sida ska inte ses som investeringsråd. Tänk på att placeringar i värdepapper alltid medför en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.

 

Dela med andra

Välkomsterbjudande - Pareto Start

Upplev fördelarna med trading hos ett ledande mäklarhus

Registrering med BankID på 3 minuter.

3 SENASTE FRÅN PARETO SECURITIES