Pareto Podcast avsnitt 36: Så ska den nya förvaltarduon skapa bra avkastning i räntemarknaden

Johannes Johnson och Per Djerf är förvaltarduon bakom Credian Investment Management.

Dela med andra

Pareto Podcast avsnitt 36: Så ska den nya förvaltarduon skapa bra avkastning i räntemarknaden

Pareto Securities

I detta avsnitt förklarar de hur man som ränteförvaltare kan skapa avkastning trots lågräntemiljö och hur de övertalade Erik Selin att räntor är en bra investering.

Gästerna berättar om sin förvaltningsfilosofi som består i att förvalta tillgångsslaget efter tre olika delar som tillsammans ska bidra till en god total avkastning. Grunden består av en diversifierad kärnportfölj av ca 30 high yield obligationer som tillsammans med en aktiv trading väntas bidra till majoriteten av avkastningen. Som en extra krydda har förvaltarna ett mandat de kallar "Special situations".

Credian inväntar FIs godkännande om att bli registrerad AIF förvaltare.

 

Please refer to important disclosures here.

Informationen på denna sida ska inte ses som investeringsråd. Tänk på att placeringar i värdepapper alltid medför en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.

Dela med andra

Välkomsterbjudande - Pareto Start

Upplev fördelarna med trading hos ett ledande mäklarhus

Registrering med BankID på 3 minuter.

3 SENASTE FRÅN PARETO SECURITIES