Stor potential för fintech i Brasilien

Den 23 maj anordnade Pareto, tillsammans med VEF och Webrock, ett event med fokus "Fintechs framtid i Brasilien. Se intervjuer med tre av bolagen som presenterande under dagen; VEF, Creditas och FinanZero.

Dela med andra

Stor potential för fintech i Brasilien

Pareto Securities

Tisdagen den 23 maj anordnade Pareto, tillsammans med VEF och Webrock, ett event med fokus "Fintechs framtid i Brasilien. 

Det finns en spännande tillväxtpotential för fintechbolag i Brasilien. Något som våra kunder fick lära sig mer om genom presentationer från både bolag aktiva i Brasilien samt experter. Landet har 216 miljoner invånare och en hög vilja att anpassa sig till det digitala landskapet. 

Paretos Matilda Karlsson intervjuade tre av bolagen som presenterade under dagen; VEF, FinanZero och Creditas. 

Lär känna VEF och David Nangle:

VEF är ett investmentbolag noterat på Stockholmsbörsen som investerar i fintechbolag i tillväxtmarknader. VEF investerar i ett tidigt skede, tar minoritetsandelar och är aktiva investerare. Hör bolagets vd Dave Nangle berätta varför dom anser att Brasilien är en spännande marknad.
 

Lär känna FinanZero och Olle Widén:

FinanZero grundades 2016 och är Brasiliens ledande låneplattform för privatlån. De förhandlar kundernas lån med olika aktörer och hanterar hela utplåningsprocessen direkt integrerad i FinanZeros plattform. De har totalt fått 43 miljoner låneansökningar och får ca en miljon nya låneansökningar i månaden. Hör FinanZeros grundare och Vd Olle Widén berätta om bolaget.


Lär känna Creditas och Sergio Furio:

Creditas är det ledande digitala lånebolaget i Latinamerika. Brasilianska konsumenter betalar bland de högsta räntorna i världen, med blancolån över 100%. Genom att tillåta konsumenter att använda sina tillgångar som säkerheter kan Creditas ge lån till mer överkomliga räntor.

 

Vi har analystäckning av VEF som alla våra kunder kan ta del av inne på vår tradingplattform. Det är gratis att bli kund och du blir det enkelt med Bankid här.


Please refer to important disclosures here.

Informationen på denna sida ska inte ses som investeringsråd. Tänk på att placeringar i värdepapper alltid medför en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.

Dela med andra

Välkomsterbjudande - Pareto Start

Upplev fördelarna med trading hos ett ledande mäklarhus

Registrering med BankID på 3 minuter.

3 SENASTE FRÅN PARETO SECURITIES