Gå til innholdet

Vow: Full fart i metallindustrin / Pareto Securities' Power & Renewable Energy Conference 2022

Vows vd Henrik Badin besökte vår Power & Renewable Energy-konferens och gav en inblick i företagets klimatlösningar inom kryssnings- och metallindustrin tillsammans med vår aktieanalytiker Gard Aarvik.

Cleantech-företaget Vow levererar klimatlösningar inom kryssnings- och metallindustrin. Trots stagnationen i kryssningssektorn till följd av pandemin har Vows aktivitet i sektorn varit rekordhög.

– Vi har haft rekordhög orderingång. Från 2021 till 2022 har orderingången ökat med 50 procent och vi har nästan 600 miljoner i orderingång i kryssningsprojekt 2022. Tänk dig det – i en bransch som delvis lagts ner, säger Badin i intervjun.

Förra sommaren knoppade de av Vow Green Metals som börsnoterades som ett separat bolag. Metallindustrin präglas av ökade gaspriser och höga klimatutsläpp där de båda bolagen genom sina biokollösningar hoppas kunna bidra till att minska koldioxiden

Hör Badin berätta mer om avkarboniseringen, satsningen på metallindustrin samt deras stabila position inom kryssningsbranschen tillsammans med analytikern Gard Aarvik och Matilda Karlsson.

Vi har analystäckning på Vow och Vow Green Metals. Som Pareto-kund kan du läsa alla våra Vow-analyser här

Som kund kan du även se Vows presentation från konferensen (tillgänglig till 5 februari).

 

Please refer to important disclosures here.

 

Missa inte våra podcasts

 

 

Informationen på denna sida ska inte ses som investeringsråd. Tänk på att placeringar i värdepapper alltid medför en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.

 

Tre senaste från Pareto:

Denna Web TV-produktion är producerad av Pareto Securities AB ("Pareto"). Pareto frånsäger sig allt ansvar för användning av innehållet. Investeringsbeslut grundat på innehållet sker på egen risk.

Jag önskar att få ta del av uppdateringar från Pareto-TV

Genom att fylla i detta formulär samtycker du till att Pareto Securities får skicka nyhetsbrev till dig. Du samtycker även till att vi får spara ditt namn, telefon och din e-postadress. Du kan läsa mer om detta i våra riktlinjer för personuppgifter.