Paretos Månadsportfölj | Mars 2024

Pareto Securities månadsportfölj steg med 3,1 procent i februari jämfört med Stockholmsbörsen (OMXSGI) som steg med 3,8 procent. Portföljbolagen som presterade bäst var Storytel (+21%), Munters (+14%) och Evolution (+10%).

Dela med andra

Datorskärmar med tradingprogram samt en aktiemäklare

Pareto Securities

Yes

Please refer to important disclosures here.

Tre nya bolag i månadsportföljen i mars

IN: HANZA, SAABSedana

UT: W5 Solutions, C-RADEastnine

I mars ersätter vi C-RAD, Eastnine och W5 Solutions med HANZA, SAAB och Sedana Medical. Vi hade förväntat oss positiva reaktioner på starka rapporter från alla bolag som nu lämnar portföljen, men eftersom denna tes inte spelades ut tar vi bort dem från portföljen. Vi lägger till HANZA i månadsportföljen efter en nedgång på 19% YTD, vilket har skapat en möjlighet att investera i en långsiktig strukturell tillväxtsaga på attraktiva nivåer. Vi lägger även till SAAB, eftersom en tydlig potentiell trigger i form av de nederländska Walrus-projekten kan spela ut i mars. Slutligen lägger vi till Sedana Medical eftersom slutförandet av INSPIRE-ICU 1 förväntas ske i mars, vilket vi tror kommer vara en trigger för aktien.

Vill du ta del av detaljerade kommentarer om alla bolag i portföljen samt få tillgång till analyser på över 300 aktier?

Kunder hos Pareto kan läsa analytikernas kommentarer till samtliga bolag i Månadsportföljen. Logga in och läs rapporten. Om du inte är kund hittar du mer information här.

Detta ska inte ses som investeringsrådgivning. Tänk på att placeringar i värdepapper alltid medför en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust. Please refer to important disclosures here.

 

Mer om Pareto Securities analysutbud

Utöver månadsportföljen har vi även en bred analystäckning inom en rad olika sektorer. Läs mer om vår aktieanalys.

Vi erbjuder en ledande handelslösning online för aktier och du kan givetvis handla i samtliga bolag som ingår i vår månadsportfölj.

Ta kontakt med vårt online-team om du har några frågor, så hjälper vi dig att finna en handelslösning som passar dig. Du når oss på 08-402 52 10, eller genom att skicka e-post.

Dela med andra

Välkomsterbjudande - Pareto Start

Upplev fördelarna med trading hos ett ledande mäklarhus

Registrering med BankID på 3 minuter.

3 SENASTE FRÅN PARETO SECURITIES