Gå til innholdet

Nu är det lättare att hitta fonder hos oss

I vår nya fondöversikt kan du sortera och hitta fonder utifrån en rad parametrar såsom Morningstar-betyg, hållbarhet, risk, kostnader, fondtyp och historisk utveckling. Upptäck den nya förbättrade fondlistan och hitta din nästa fondinvestering.

Genom vår handelsplattform kan du handla i mer än 200 fonder, fördelade på ett brett urval av aktie-, ränte-, kombinations- och hedgefonder. Vi lanserar nu en ny fondöversikt på plattformen, så att du lättare ska hitta de fonder som passar din investeringsprofil.

Vi är i konstant utveckling av vårt erbjudande för att du som kund ska få tillgång till ett brett utbud för din fondhandel med plattformsavgift. Håll utkik efter en uppdaterad och skräddarsydd fondlista inom kort, med över 300 noga utvalda fonder!

Få ett bättre beslutsunderlag för dina fondinvesteringar

Här är några av parametrarna du kan sortera efter:

Morningstar-betyg: Ett mått på historisk prestanda utarbetat av Morningstar. Ju fler stjärnor en fond har, desto bättre riskjusterad avkastning har fonden haft.

Hållbarhet: Olika hållbarhetsvärderingar från bland annat Morningstar, CO2-risk och exponering mot fossil energi och kol.

Risknivå: Fluktuationer i fondens historiska avkastning under de senaste 5 åren mätt med standardavvikelse.

Historisk utveckling: Hittills i år, 1 vecka, 1 månad, 1 år, 3 år, 5 år, 10 år och sedan start.

Kostnader: Totala kostnader, löpande kostnader, returprovision och prestationsbaserad avgift.

• Nyckeltal: P/E, P/B, P/S, direktavkastning, Sharpekvot, standardavvikelse, alfa, beta, TE (Tracking Error) och Treynor ratio

Övrig information: Rekommenderad sparhorisont, belåningsvärde, toppsektor, startdatum

Logga in och upptäck fondlistan

Vad betalar du för dina fonder?

När du väljer fond är kostnaden en viktig faktor. Det många inte vet är att avgiften du betalar för en fond, förvaltningsavgiften, egentligen består av två delar: en avgift till fondbolaget och en avgift i form av en returprovision till distributören. Det har vi på Pareto Securities ändrat på, så att du som kund får tillbaka all returprovision och istället betalar en fast plattformsavgift på 0,2%. Generellt sett leder det till en lägre totalkostnad för aktivt förvaltade fonder. Vi tar ingen avgift när du köper eller säljer fonder.

Läs mer om fondhandel hos Pareto


Samla dina fonder hos Pareto Securities

Få en bättre överblick över hela din portfölj genom att samla din aktie- och fondportfölj hos oss. En fördel med att ha dina fonder hos oss är att du kan använda fonderna som säkerhet om du vill utnyttja värdepapperskredit

Flytta över din portfölj till oss
 

Upplev fördelarna med trading hos en investmentbank

Som kund hos Pareto Securities får du ta del av kunskapen, verktygen och möjligheterna som en ledande nordisk investmentbank kan erbjuda dig. Handla med avancerade handelstjänster på 14 marknader, få tillgång till fundamentala aktieanalyser på hundratals nordiska aktier samt få snabb service från erfarna aktiemäklare.

Bli kund idag och handla till vårt bästa courtage, få full analystillgång och handla med Infront Web Trader i 3 månader

Tre senaste från Pareto:

Registrera dig till vårt nyhetsbrev