Balder guldkorn i fastighetssektorn / God morgon från Paretodesken 14 januari

"Vi är försiktigt positiva till fastighetssektorn just nu" Säger Markus Henriksson, analytiker på Pareto Securities.

Dela med andra

Balder guldkorn i fastighetssektorn  / God morgon från Paretodesken 14 januari

Pareto Securities

"Vi är försiktigt positiva till fastighetssektorn just nu" Säger Markus Henriksson, analytiker på Pareto Securities.

Markus fortsätter, "I oktober släppte vi en sektoruppdatering där vi gjorde en hel del nedgraderingar.  Sen kom det en dipp i slutet på oktober/början av november och då höjde vi upp en del bolag igen. Sektorn har gått svagare än övriga börsen men den har ändå återhämtat sig sen dippen i november så vi är tillbaka i det läget då vi är försiktigt positiva. Det finns ett fåtal bolag som ser riktigt attraktiva ut medan en del andra ser ganska dyra ut, relativt vår syn på 2021."

Vi ser en uppsida på en bit över 20% från dagens nivåer

Ett av bolagen är Balder. "Vi tog ner bolaget till behåll i november och sen dess är bolaget ner 11%. Vi tycker mestadels det är positiva nyheter från bolaget. Vi tror även på en hyffsad Q4 rapport från bolaget och vi tror att bolaget kommer försätta växa vinsten snabbare än sektorn. Vi ser en uppsida på en bit över 20% från dagens nivåer.

Glöm inte att prenumerera på Paretodesken för att få notiser varje morgon.

Please refer to important disclosures here.

Du kan samla alla dina fonder och aktier hos Pareto, på vanlig depå och/eller på ISK. Som aktiv kund får du full tillgång till alla våra analyser. Läs mer om våra tjänster här, eller klicka nedan för att ta del av vårt välkomsterbjudande.

 

Informationen på denna sida ska inte ses som investeringsråd. Tänk på att placeringar i värdepapper alltid medför en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.

Dela med andra

Välkomsterbjudande - Pareto Start

Upplev fördelarna med trading hos ett ledande mäklarhus

Registrering med BankID på 3 minuter.

3 SENASTE FRÅN PARETO SECURITIES