Fordonsmarknaden / Volvo, Veoneer, Powercell & Autoliv

Paretos verkstadsteam har senaste året varit tveksamma till bilsektorn och covid-19 har förvärrat situationen. Här går analytiker Erik Paulsson igenom varför bilmarknaden gått svagt och hur den påverkas av coronaviruset.

Dela med andra

Fordonsmarknaden / Volvo, Veoneer, Powercell & Autoliv

Pareto Securities

Tidigare har regleringar som minimerar utsläppen påverkat sektorn negativt med ökade kostnader och nu har efterfrågan minskat i Europa och Nordamerika. Vi börjar se en vändning men Q2-rapporterna kommer vara problematiska. Paulsson räknar med att bildproduktionen i Europa och Nordamerika kommer vara ner ca 70% i Q2. 

Volvo och Veoneer lyfts fram som köpcase medan man borde avvakta med Powercell och sälja Autoliv.

Volvo är en favorit hos Paulsson. Han ser ett långsiktigt värde i bolaget eftersom det finns viktiga underliggande trender såsom E-handel. De har även en bra kassaflödesgenerering, exklusive nuvarande corona-situation. Volvo gör rätt saker inom R&D och har för tillfället återhållsamma CAPEX-investeringar.

Ett annat bolag som är värt att titta extra på är Veoneer som haft en tuff aktieresa. Nu tror Paulsson att aktien bottnat. Veoneer har den senaste tiden fokuserat mer på aktiv säkerhet och sådant som går att kommersialisera i närtid snarare än självkörande bilar.

I bränslecellsbolaget Powercell händer det intressanta saker. De verkar på en liten men växande marknad och det finns stor potential i bolaget menar Paulsson. Vilket också återspeglas i aktien som har rusat 1000 % de senaste två åren. I och med den höga förväntansbilden som finns i bolaget tycker Paulsson att man borde avvakta. Viktiga marknader är Tyskland, Japan, Sydkorea, Kina och till viss del USA.

Autoliv är ett välskött bolag som gör rätt saker men givet den osäkerhet vi ser just nu i bilmarknaden, anser Paulsson att aktien är för dyr. 

 

Pareto Securities har aktiv analystäckning på en rad bolag i sektorn, alla tillgängliga på vår kundweb. Se analys

Please refer to important disclosures here.

Du kan samla alla dina fonder och aktier hos Pareto, på vanlig depå och/eller på ISK. Som aktiv kund får du full tillgång till alla våra analyser. Läs mer om våra tjänster här, eller klicka nedan för att ta del av vårt välkomsterbjudande.

Informationen på denna sida ska inte ses som investeringsråd. Tänk på att placeringar i värdepapper alltid medför en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.

 

Dela med andra

Välkomsterbjudande - Pareto Start

Upplev fördelarna med trading hos ett ledande mäklarhus

Registrering med BankID på 3 minuter.

3 SENASTE FRÅN PARETO SECURITIES