Vicore Pharma / “Tre triggers i närtid”

Vicore Pharma är ett spännande bolag som har ett lovande läkemedel i klinisk fas II-studie för lungsjukdomar och COVID-19. Pareto Securities analytiker Dan Akschuti har tagit upp bevakning av bolaget med en köprekommendation och riktkurs 51 SEK.

Dela med andra

Vicore Pharma / “Tre triggers i närtid”

Pareto Securities

 Inom 12 månader sker tre viktiga händelser i bolaget:

  • Trigger nr 1: data från läkemedlet VP01 hos COVID-19 patienter under Q3/Q4 2020.
  • Trigger nr 2: den första effektivitetsrelaterade avläsningen av VP01 i lungsjukdom SSc-ILD under Q4 2020
  • Trigger nr 3: en möjlig interimanalys hos idiopatiska lungfibrospatienter (IPF) under Q3 2021

Vad händer sen då? Om bolaget tar sig till fas III tror inte Akschuti att Vicore Pharma kommer genomföra fas III själva. Antingen ingår de ett licensieringsavtal med ett läkemedelsföretag eller så blir de uppköpta.

Värderingsmässigt har analytikern en riktkurs på 51 SEK, vilket motsvarar en uppsida om 220 %. Vilket kan låta mycket, men det finns några binära händelser som gör att aktien antingen kommer rasa eller rusa. Dan Akschuti är som sagt positiv till bolaget och tror därför att aktien kommer nå riktkursen.

Pareto Securities har aktiv analystäckning på en rad bolag i sektorn, alla tillgängliga på vår kundweb. Se analys

Please refer to important disclosures here.

Du kan samla alla dina fonder och aktier hos Pareto, på vanlig depå och/eller på ISK. Som aktiv kund får du full tillgång till alla våra analyser. Läs mer om våra tjänster här, eller klicka nedan för att ta del av vårt välkomsterbjudande.

Informationen på denna sida ska inte ses som investeringsråd. Tänk på att placeringar i värdepapper alltid medför en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.

 

Dela med andra

Välkomsterbjudande - Pareto Start

Upplev fördelarna med trading hos ett ledande mäklarhus

Registrering med BankID på 3 minuter.

3 SENASTE FRÅN PARETO SECURITIES