Paretos Månadsportfölj | November 2023

Pareto Securities månadsportfölj föll med 4,4 procent i oktober jämfört med Stockholmsbörsen (OMXSGI) som föll med 3,5 procent. Portföljbolagen som presterade bäst var Essity (+7,8%) och Storytel som återhämtade sig starkt under månadens sista dag och slutade totalt på (-0,5%).

Dela med andra

Paretos Månadsportfölj | November 2023

Pareto Securities

Please refer to important disclosures here.

IN: SecuritasW5Munters 

UT: CalliditasNIBEAwardit

Tre nya bolag i månadsportföljen

Munters är en ledande global leverantör av energieffektiva och kritiska klimatstyrningslösningar inom de tre divisionerna AirTech (65% av försäljningen 2022), FoodTech (20% av försäljningen) och Data Center (15% av försäljningen). Under 2022 ökade orderingången med mer än 50 procent i jämförelse med 2021, tack vare flera stora order från amerikanska datacenterleverantörer och producenter av litiumbatterier som under 2023 representerar nästan 50% av försäljningen. Litiumbatterimarknaden växer med 20-25% och datacenter med 10-15% per år. Data Center fick också sin näst största order någonsin på 1,5 miljarder SEK i slutet av oktober, och vi ser Munters som ett av de bästa tillväxt-casen inom den industriella sektorn.

Securitas har visat en tydlig förbättring av marginalerna hittills i år, med USA som har rekordhög lönsamhet. Vi ser potential för Europa att förbättra lönsamheten under andra halvåret och bidra till ytterligare bättre marginaler. Vi förväntar oss en betydande förbättring av kassaflödet under andra halvåret, vilket kommer att vara synligt i kvartalsrapporten för Q3 som släpps den 7 november. Securitas handlas till en konservativ värdering med potential för en betydande förbättring.

Vi förväntar oss att W5 kommer att presentera en stark Q3-rapport den 2 november vilket skulle visa på en fortsatt stark försvarsmarknad. Vi ser att jämförbara företag visar en långsammare än förväntad orderbokstillväxt, men vi tror inte att W5 påverkas på samma vis med tanke på bredden av produktportföljen och snabbare time-to-market för W5:s produkter. De senaste förvärven förväntas visa starka resultat samt möjliggöra en förbättrad internationell försäljningspipeline.

Kunder hos Pareto kan läsa analytikernas kommentarer till samtliga bolag i Månadsportföljen. Logga in och läs rapporten.

Detta ska inte ses som investeringsrådgivning. Tänk på att placeringar i värdepapper alltid medför en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust. Please refer to important disclosures here.

 

Mer om Pareto Securities

Utöver månadsportföljen har vi även en bred analystäckning inom en rad olika sektorer. Läs mer om vår aktieanalys.

Vi erbjuder en ledande handelslösning online för aktier och du kan givetvis handla i samtliga bolag som ingår i vår månadsportfölj.

Som kund på Pareto får du dessutom tillgång till värdepapperskreditintradagskredit och blankning.

Ta kontakt med vårt online-team om du har några frågor, så hjälper vi dig att finna en handelslösning som passar dig. Du når oss på 08-402 52 10, eller genom att skicka e-post.

Dela med andra

Välkomsterbjudande - Pareto Start

Upplev fördelarna med trading hos ett ledande mäklarhus

Registrering med BankID på 3 minuter.

3 SENASTE FRÅN PARETO SECURITIES