Handla aktier i USA hos Pareto

Vill du komma igång med din USA-handel hos Pareto Securities? På denna sida hittar du det viktigaste att känna till.

Registrera dig på 3 minuter med BankID

  • Valutakonto på ISK
  • Lågt courtage med samlingsnota
  • För- och efterhandel i USA
  • Blankning av amerikanska aktier

Handla aktier i USA

Med Pareto Securities Onlinetjänst kan du handla aktier i både Norden och USA. För handel utanför Norden och USA sker det via Infront Web Trader, Infront Active Trader eller Infront Mobile. Fyll i formuläret längst ner på respektive sida för att aktivera din provperiod och få dina inloggningsuppgifter.

 

Handelsterminal

Kostnad per månad

Kostnadsfritt om nedan courtage genereras per månad


Paretos Onlinetjänst

0 SEK

0 SEK

Läs mer

Infront Web Trader

170 SEK

1 000 SEK

Läs mer

Infront Active Trader

1 370 SEK

5 000 SEK

Läs mer

Infront Web Trader ingår kostnadsfritt första månaden, därefter kostar den 170 SEK per månad. Vid erlagt courtage på >1 000 SEK per månad står vi för den kostnaden även efter den första månaden. Det går så klart få Active trader från dag ett men då behöver man uppnå courtagekraven (tabell) för att få det kostnadsfritt.

Valutakonto eller automatisk nettoväxling

Hos Pareto Securites kan du ha ett valutakonto för frekvent handel utomlands, som är kopplat till både ISK och depå. Om du inte har ett valutakonto kommer dina transaktioner i en annan valuta att växlas automatiskt. Det betyder att du betalar endast växlingsavgift på skillnaden i likvid mellan alla köp och sälj i en viss valuta (under en handelsdag).

Med ett valutakonto kan du hantera din portföljs valutarisk samt handla utländska aktier i den lokala valutan. Om du har ett valutakonto sker inga löpande växlingar utan du växlar själv via Onlinetjänsten. Vid köp och försäljningar av utländska aktier debiteras och krediteras du i respektive valuta. Om du säljer en aktie i USD kommer du att krediteras med ett belopp i USD, och om du köper en aktie i EUR debiteras du med ett belopp i EUR. Om du får ett negativt saldo på valutakontot debiteras du ränta enligt prislistan.

Exempel med valutakonto:

Du har ett positivt saldo på 500 000 SEK och köper norska aktier för 400 000 NOK. Ditt saldo i SEK kommer fortfarande att vara 500 000 SEK, medan du kommer att ha ett negativt saldo på 400 000 NOK. Du debiteras utlåningsränta om du har ett negativt saldo på ett valutakonto. Ränteavgiften börjar löpa två dagar efter köpet.

Kostar det att ha ett valutakonto samt hur ansöker jag?

Nej, det är helt kostnadsfritt att ha ett valutakonto kopplat till ISK och depå. Du ansöker om att öppna ett valutakonto här.

När du vill växla kan du göra det själv via Onlinetjänsten eller kontakta oss via e-post online@paretosec.se.

Om du inte har ett valutakonto kommer dina transaktioner att växlas automatiskt. Vi växlar endast skillnaden mellan köp- och säljbeloppet i en valuta, under en handelsdag. Det innebär att vi växlar nettohandelsbeloppet per valuta åt dig. Om du exempelvis köper aktier för 100 000 USD och säljer för 90 000 USD under en handelsdag växlas endast nettobeloppet på 10 000 USD, istället för totalbeloppet, som här skulle vara 190 000 USD.

Vid kommer endast att växla nettohandelsbeloppet, oavsett hur många affärer du har gjort. Några exempel:

  1. Om du har köpt norska aktier för 500 000 NOK och sålt norska aktier för 300 000 NOK växlar vi 200 000 NOK. Din kostnad för valutaväxlingen blir då 200 000 * 0,15 % = 300 NOK. Motsvarande belopp debiteras i SEK.
  2. Om du har köpt amerikanska aktier för 700 000 USD och sålt amerikanska aktier för 710 000 USD växlar vi 10 000 USD. Din kostnad för valutaväxlingen blir då 10 000 * 0,15 % = 15 USD. Motsvarande belopp debiteras i SEK.
  3. Om du har köpt tyska aktier för 100 000 EUR blir din kostnad för valutaväxling 100 000 * 0,15 % = 150 EUR. Motsvarande belopp debiteras i SEK.

Växlingen genomförs normalt tidigt dagen efter att handeln har genomförts (normalt mellan 07:00 och 07:30). Avräkningsnotan genereras först efter att växlingen har slutförts.

Se prislistan för växlingsavgift/valutapåslag för automatisk nettoväxling. Påslaget läggs till/subtraheras från den bästa köp-/säljkurs som Pareto Securities kan uppnå på interbankmarknaden. Notera att växlingsavgiften varierar beroende på din courtageklass.

Handel i amerikanska värdepapper

Hos oss har du tillgång till handeln i för- och eftermarknaden redan från kl. 10:00 svensk tid. För att lägga en order utanför den amerikanska börsens ordinarie öppettider behöver du ändra Giltighet från Dag till GTX.

För att få tillgång till handel i amerikanska aktier behöver vi erhålla blanketten W-8BEN ifylld. Detta för att du ska få reducerad skatt på eventuella utdelningar i Amerikanska aktier (15% istället för 30%). Denna blankett fylls i digitalt och signeras med BankID.

*Denna digitala version kan endast fyllas i av privatpersoner med hemvist i Sverige.

Kontakta oss vid frågor

E-post: online@paretosec.se
Telefon: +46 8 402 52 10