Gå til innholdet

Handla aktier hos Pareto Securities:
En ledande nordisk investmentbank

Pareto Securities är en ledande fullservice-investmentbank i Norden som även erbjuder konkurrenskraftig onlinehandel. Hos oss kan du handla med aktier, fonder och obligationer. Du får tillgång till elektronisk aktiehandel i 14 länder med förmånligt courtage och samlingsnotor. När du handlar aktier hos oss görs detta automatiskt via en så kallad Smart Order Router (SOR). Det innebär att du som kund får tillgång till fler marknadsplatser (så som MTF:er och darkpools) vilket ofta kan leda till bättre köp- och säljkurser samt mer volym.

Handlar du mycket i utlandet kan du ha valutakonto kopplat till din depå och ISK för att slippa dyra växlingsavgifter. I USA kan du även handla på för- och eftermarknaden.

Du kan få tillgång till värdepapperskredit, intradagskredit och blankning på flertalet marknader och länder. Samtidigt får du ta del av vårt breda analysutbud som täcker ett stort antal bolag noterade på de nordiska och internationella börserna.

Bock  Aktiehandel i 14 länder
Bock​  Samlingsnotor globalt
Bock​  Valutakonto på ISK
Bock​  Pre & post market i USA
Bock​  Paretos breda analysutbud 

Hur mycket kostar det att handla hos Pareto Securities?

Alla nya kunder hamnar automatiskt i vår bästa courtageklass Pareto Pro och handlar till lägst avgifter.

Oavsett courtageklass får du samlingsnotor globalt, vilket innebär att antalet avslut i en aktie inte har någon inverkan på courtaget. Du betalar endast ett minicourtage per aktie och sida under en handelsdag. Vanligtvis när man handlar utländska aktier är valutaväxlingsavgifterna inte sällan högre än courtaget. Hos oss kan du välja nettoväxling och valutakonto på depå och ISK vilket minskar avgifterna avsevärt. För samtliga priser, se prislista.

 

Marknad Pris för handel
Svensk flagga Sverige 0,03%/39 SEK
Norsk flagga Norge 0,03%/39 NOK 
Dansk flagga Danmark 0,03%/39 DKK
Finsk flagga Finland 0,03%/4 EUR

Låter Pareto Securities som något för dig?

Vänligen lämna dina kontaktuppgifter nedan så återkommer vi till dig.

Är du trött på dyra växlingsavgifter för utlandshandeln? 

Hos Pareto kan du kostnadsfritt ha valutakonto kopplat till depå och ISK. Det kan minska dina avgifter för utlandshandel avsevärt på grund av att alla avräkningsnotor är i lokal valuta. Det innebär att inga växlingsavgifter uppstår under handel tills att du aktivt växlar. Vid växling är avgiften 0,1% - 0,2%. Om du lånar utländsk valuta gäller priserna för utlåningsränta för värdepappersfinansiering ovan.

Om du väljer att inte ha valutakonto är nettoväxling standard. Det innebär att du endast betalar växlingsavgift på skillnaden i likvid mellan alla köp och sälj i en viss valuta (under en handelsdag) istället för att betala växlingsavgift på både köp- och säljsidan. Transaktionerna i annan valuta växlas automatiskt.

Exempel: Du köper aktier för 1000 USD på förmiddagen och säljer aktier för 1100 USD på eftermiddagen. Det resulterar att du endast betalar växlingsavgift på nettot 100 USD, istället för att betala växlingsavgift på summan 2100 USD.

Bild på blå linje

Blankning

Ta del av Paretos globala blankningserbjudande. Vi har en stor shortpool med aktier från flertalet marknader och länder. Om du vill blanka en aktie som inte finns med i poolen kan du kontakta oss.

Läs mer om Blankning

Bild på blå linje

Värdepapperskredit

Med tillgång till värdepapperskredit får du en flexibel finansiering av din portfölj med möjlighet till att öka exponeringen på börsen när du så önskar.

Läs mer om värdepapperskredit

Bild på blå linje

Intradagskredit

Öka ditt dagliga disponibla belopp för aktiehandel motsvarande ditt eget kapital utan extra kostnad. Intradagskredit kräver ett eget kapital på minst 500 000 SEK och har en övre gräns på 4 miljoner SEK.

Läs mer om intradagskredit

Handla med avancerade och professionella handelsverktyg

På vår hemsida får du tillgång till analyser, handel med nordiska aktier och möjlighet att exempelvis lägga stop-loss-ordrar. Du kan dock få tillgång till Infronts populära handelsterminaler.

Bild på två datorer som visar handelsverktyget Infront Active Trader

Infront Active Trader

Toppprodukten Infront Active Trader passar dig som handlar aktier aktivt. Active Trader erbjuder dig avancerade handelsfunktioner inklusive Click Trading, handel för- och eftermarknaden i USA samt tillgång till algoritmisk handel. 

Läs mer om Infront Active Trader

Bild på en datorskärm som visar handelsverktyget Infront Web Trader

Infront Web Trader

Med Web Trader får du kurser och handel på 14 marknader, handel på för- och eftermarknaden i USA samt avancerad handelsfunktionalitet och analysverktyg. Med Pareto Pro får du Web Trader och Mobile inkluderat, motsvarande 365kr/mån.

Läs mer om Infront Web Trader

Bild på 4 mobiler som visar trading mobil appen Infront Mobile

Infront Mobile

Med Infront Mobile får du tillgång till samma som WebTrader – direkt från fickan. Infront Mobile är användbart när du är på resande fot, där du får gratis tillgång till bland annat prisinformation, handel, stop-loss och prisvarningar.

Läs mer om Infront Mobile

Registrera dig till vårt nyhetsbrev