Handla aktier hos Pareto Securities:
Ett ledande nordiskt mäklarhus

Pareto Securities är ett ledande fullservice-mäklarhus i Norden som även erbjuder konkurrenskraftig onlinehandel. Hos oss kan du handla med aktier, fonder och obligationer. Du får tillgång till elektronisk aktiehandel i 14 länder med förmånligt courtage och samlingsnotor.

Registrera dig på 3 minuter med BankID

  • Aktiehandel i 14 länder
  • Samlingsnotor globalt
  • Valutakonto på ISK
  • Pre och post market i USA
  • Tillgång till hela vårt analysutbud

Upplev aktiehandel på en ny nivå

När du handlar aktier hos oss görs detta automatiskt via en så kallad Smart Order Router (SOR). Det innebär att du som kund får tillgång till fler marknadsplatser (såsom MTF:er och darkpools) vilket ofta kan leda till bättre köp- och säljkurser samt mer volym. Handlar du mycket i utlandet kan du ha valutakonto kopplat till din depå och ISK för att slippa dyra växlingsavgifter. I USA kan du även handla på för- och eftermarknaden. Du kan få tillgång till värdepapperskredit, intradagskredit och blankning på flertalet marknader och länder. Samtidigt får du ta del av vårt breda analysutbud som täcker ett stort antal bolag noterade på de nordiska och internationella börserna.

Hur mycket kostar det att handla hos Pareto Securities?

Alla nya kunder hamnar automatiskt i Pareto Start och handlar till lägst avgifter. Oavsett courtageklass får du samlingsnotor globalt, vilket innebär att antalet avslut i en aktie inte har någon inverkan på courtaget. Du betalar endast ett minicourtage per aktie och sida under en handelsdag. Vanligtvis när man handlar utländska aktier är valutaväxlingsavgifterna inte sällan högre än courtaget. Hos oss kan du välja mellan nettoväxling och valutakonto på depå och ISK vilket minskar avgifterna avsevärt. För samtliga priser, se prislista.

Personlig service från erfarna aktiemäklare

Ett dedikerat team av aktiemäklare med lång erfarenhet av handel och trading ger dig snabb och professionell hjälp. Vi kan hjälpa till med både tekniska och marknadsrelaterade frågor.

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig för ett samtal om vad vi kan erbjuda dig som investerare.

Du kan läsa mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår sekretesspolicy.
Är du trött på dyra växlingsavgifter för utlandshandeln?

Hos Pareto kan du kostnadsfritt ha valutakonto kopplat till depå och ISK. Det kan minska dina avgifter för utlandshandel avsevärt på grund av att alla avräkningsnotor är i lokal valuta. Det innebär att inga växlingsavgifter uppstår under handel tills att du aktivt växlar. Vid växling är avgiften 0,15% - 0,2%. Om du lånar utländsk valuta gäller priserna för utlåningsränta för värdepappersfinansiering ovan.

Om du väljer att inte ha valutakonto är nettoväxling standard. Det innebär att du endast betalar växlingsavgift på skillnaden i likvid mellan alla köp och sälj i en viss valuta (under en handelsdag) istället för att betala växlingsavgift på både köp- och säljsidan. Transaktionerna i annan valuta växlas automatiskt.

Exempel: Du köper aktier för 1000 USD på förmiddagen och säljer aktier för 1100 USD på eftermiddagen. Det resulterar att du endast betalar växlingsavgift på nettot 100 USD, istället för att betala växlingsavgift på summan 2100 USD.

Blankning

Ta del av Paretos globala blankningserbjudande. Vi har en stor shortpool med aktier från flertalet marknader och länder. Om du vill blanka en aktie som inte finns med i poolen kan du kontakta oss.

Värdepapperskredit

Med tillgång till värdepapperskredit får du en flexibel finansiering av din portfölj med möjlighet till att öka exponeringen på värdepappersmarknaden när du så önskar.

Intradagskredit

Öka ditt dagliga disponibla belopp för aktiehandel motsvarande ditt eget kapital utan extra kostnad. Intradagskredit kräver ett eget kapital på minst 500 000 SEK och har en övre gräns på 4 miljoner SEK.

Handla med avancerade och professionella handelsverktyg

På vår hemsida får du tillgång till analyser, handel med nordiska aktier och möjlighet att exempelvis lägga stop-loss-ordrar. Du kan dock få tillgång till Infronts populära handelsterminaler.

Datorskärm med handelssystemet Infront Active Trader

Infront Active Trader

Toppprodukten Infront Active Trader passar dig som handlar aktier aktivt. Active Trader erbjuder dig avancerade handelsfunktioner inklusive Click Trading, handel för- och eftermarknaden i USA samt tillgång till algoritmisk handel.

Laptop med handelssystemet Infront Web Trader

Infront Web Trader

Med Web Trader får du kurser och handel på 14 marknader, handel på för- och eftermarknaden i USA samt avancerad handelsfunktionalitet och analysverktyg. Med Pareto Pro får du Web Trader och Mobile inkluderat, motsvarande 365kr/mån.

Mobiltelefon med tradingappen Infront Mobile

Infront Mobile

Med Infront Mobile får du tillgång till samma som WebTrader – direkt från fickan. Infront Mobile är användbart när du är på resande fot, där du får gratis tillgång till bland annat prisinformation, handel, stop-loss och prisvarningar.

Välkomsterbjudande - Pareto Start

Bli kund nu

Registrera dig på 3 minuter med BankID.