Paretos Månadsportfölj | April 2023

Paretos Securities månadsportfölj steg med 3,0 procent i mars jämfört med Stockholmsbörsen (OMXSGI) som föll 0,5 procent. Portföljbolagen som presterade bäst var Calliditas (+26,6%), Filo Mining (+11,3%) och Tele2 (+7,2%).

Dela med andra

Omslagsbild för Pareto Securities månadsportfölj

Pareto Securities

Yes

Please refer to important disclosures here.

IN: Hexatronic, SOBI, IPC, Xbrane Biopharma

UT: Awardit, Calliditas, Securitas, Tele2

Kunder hos Pareto kan läsa analytikernas kommentarer till samtliga bolag i Månadsportföljen. Logga in och läs rapporten. Om du inte är kund hittar du mer information här.

Vi tar in fyra nya bolag i Månadsportföljen

Vi ser en god uppsida i Hexatronic efter deras svaga start på 2023. Vi förväntar oss att bolaget ska växa sin omsättning med +40%, jämnt fördelat mellan organisk och förvärvad tillväxt, samt att lönsamheten ligger kvar i intervallet 15-17%.

I SOBIs Q1-rapport tror vi att det finns en god möjlighet för att bolaget överträffar marknadens förväntningar på lönsamhet tack vare Synagis höga marginal samt en förbättrad produktmix. Sammantaget förväntar vi oss att Sobi fortsätter att visa motståndskraft mot externa faktorer. I den nuvarande turbulenta makro- och mikroekonomiska miljön gynnas företag med stabila och motståndskraftiga verksamheter.

Vi förväntar oss flera triggers för Xbrane i april. Den europeiska lanseringen genom STADA har försiktigt dragit igång i mars, och vi förväntar sig att företaget kommer att publicera ett pressmeddelande om en framgångsrik start i april.

Valet av IPC är på grund av oljeprisets eventuella supercykel. OPEC:s produktionsminskning har tydlig effekt på oljepriset; oljeterminen var +8% på måndagsmorgonen.

Förra månadens starkaste och svagaste aktier tackar för sig

Calliditas levererade enligt våra förväntningar och aktien visade en fantastisk utveckling i mars. Vi är fortfarande optimistiska om Calliditas, och aktien kan fortsätta att stiga, men vi förväntar oss inga triggers i närtid, vilket vi gör i Xbrane.

Awardit släpper sin Q1-rapport i maj, och eftersom vi inte identifierar några triggers före rapporten lämnar vi utrymme för andra bolag i portföljen.

Gällande Securitas gillar vi fortfarande bolaget och ser det som ett defensivt val, men vi lämnar utrymme för andra bolag i portföljen.

Tele2 visade en stark utveckling i mars, men likt Securitas tar vi bort bolaget för att lämna utrymme för andra idéer.


Mer om Pareto Securities

Utöver månadsportföljen har vi även en bred analystäckning inom en rad olika sektorer. Läs mer om vår aktieanalys.

Vi erbjuder en ledande handelslösning online för aktier och du kan givetvis handla i samtliga bolag som ingår i vår månadsportfölj.

Som kund på Pareto får du dessutom tillgång till värdepapperskreditintradagskredit och blankning.

Ta kontakt med vårt online-team om du har några frågor, så hjälper vi dig att finna en handelslösning som passar dig. Du når oss på 08-402 52 10, eller genom att skicka e-post.

Dela med andra

Välkomsterbjudande - Pareto Start

Upplev fördelarna med trading hos ett ledande mäklarhus

Registrering med BankID på 3 minuter.

3 SENASTE FRÅN PARETO SECURITIES