Paretos Månadsportfölj | Februari 2024

Pareto Securities månadsportfölj steg med 2,7 procent i januari jämfört med Stockholmsbörsen (OMXSGI) som föll med 1,6 procent. Portföljbolagen som presterade bäst var Storytel (+15%), Filo (+5%) och SyntheticMR (+4%).

Dela med andra

Datorskärmar med tradingprogram samt en aktiemäklare

Pareto Securities

Yes

Please refer to important disclosures here.

Vi gör tre förändringar i februari

IN: W5 Solutions, Eastnine, C-RAD

UT: Essity, SyntheticMR, Volvo

Vi lägger till W5 i månadsportföljen eftersom vi tror att den sannolikt kommer att överträffa marknadens förväntningar under sitt säsongsmässigt starkaste kvartal (rapport den 22 februari). Vi lägger också till Eastnine, en eftersläntrare jämfört med index YTD, där vi förväntar oss fortsatt hög uthyrningsgrad. Tillväxt i vinstkapaciteten väntas efter återköpet av obligationer under det fjärde kvartalet 2023 vilket kan ha en positiv inverkan på aktiekursen (rapport den 6 februari). C-RAD är ett annat företag där vi förväntar oss solida resultat för det fjärde kvartalet (rapport den 8 februari) drivet av marginal expansion och ett operativt kassaflöde som förväntas nå rekordnivåer.

Kunder hos Pareto kan läsa analytikernas kommentarer till samtliga bolag i Månadsportföljen. Logga in och läs rapporten. Om du inte är kund hittar du mer information här.

Detta ska inte ses som investeringsrådgivning. Tänk på att placeringar i värdepapper alltid medför en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust. Please refer to important disclosures here.

 

Mer om Pareto Securities

Utöver månadsportföljen har vi även en bred analystäckning inom en rad olika sektorer. Läs mer om vår aktieanalys.

Vi erbjuder en ledande handelslösning online för aktier och du kan givetvis handla i samtliga bolag som ingår i vår månadsportfölj.

Som kund på Pareto får du dessutom tillgång till värdepapperskreditintradagskredit och blankning.

Ta kontakt med vårt online-team om du har några frågor, så hjälper vi dig att finna en handelslösning som passar dig. Du når oss på 08-402 52 10, eller genom att skicka e-post.

Dela med andra

Välkomsterbjudande - Pareto Start

Upplev fördelarna med trading hos ett ledande mäklarhus

Registrering med BankID på 3 minuter.

3 SENASTE FRÅN PARETO SECURITIES