Paretos Månadsportfölj | Juni 2023

Paretos Securities månadsportfölj steg med 6,4 procent i maj jämfört med Stockholmsbörsen (OMXSGI) som föll med 2,8 procent. Portföljbolagen som presterade bäst var Swedencare (+36,7%), Munters (+30,9%), Camurus (+19,6%) och Sedana Medical (+15,8%).

Dela med andra

Paretos Månadsportfölj | Juni 2023

Pareto Securities

Please refer to important disclosures here.

IN: ADDviseQleanAirStorytel

UT: MuntersSwedencareCatena

 

Kunder hos Pareto kan läsa analytikernas kommentarer till samtliga bolag i Månadsportföljen. Logga in och läs rapporten.


Tre nya bolag i Månadsportföljen

Storytels nya VD, Johannes Larcher, fortsätter att implementera sina strategiska förändringar i verksamheten inklusive flera nyrekryteringar till ledningsgruppen. I huvudsak kommer den uppdaterade strategin att fokusera på tillväxt på lönsamma marknader, som inkluderar de fem nordiska marknaderna och fem internationella marknader. Enligt vår uppfattning kan denna strategi snabbt att förbättra lönsamheten och kassaflödesgenereringen för verksamheten. Vi ser också potential för partnerskapsavtal för den befintliga portföljen som inkluderar titlar på över 30 språk, vilket kan dramatiskt öka tillväxtpotentialen. Storytels kapitalmarknadsdag 13 juni tror vi kan vara en trigger för kursen då vi förväntar oss tydliggörande kring den ny ledningens strategi och vision.

ADDvise tillkännagav nyligen sina uppdaterade långsiktiga finansiella mål. Företaget ökar sina M&A-ambitioner mer än vi förväntat oss. Under 2022 genomförde företaget fem förvärv med mycket höga EBITDA-marginaler (genomsnittlig EBITDA-marginal på 40%), vilket stödde ADDvise i att uppnå betydligt högre lönsamhet. Katalysatorer på kort sikt för aktien kommer att vara färdigställandet av de två LOIs of Diabetic Supplies and X-Ray Cassette Repair Company, som väntas under juni.

QleanAir började som en leverantör av rökkabiner men har utvecklats till en bred leverantör av luftreningslösningar för industrier, kontor och sjukhus i tre divisioner, Cabin Solutions, Air Cleaners och Cleanrooms. Ledningen hävdar att dess långsiktiga mål om organisk tillväxt på 10% med ett EBIT-marginalintervall på 15-20% kommer att nås 2023. Vi tror att den nya vd:ns mer offensiva fokus på försäljningsinitiativ i EMEA kan löna sig inom en snar framtid. 


Två av dragloken i maj lämnar portföljen 

Munters är en av våra favoritkandidater bland industribolagen men efter en kursuppgång på 30% den senaste månaden ser vi mindre möjligheter på kort sikt. Amerikanska Nvidia rapporterade nyligen att den amerikanska datacentermarknaden återigen växer kraftigt och eftersom datacenter är en av kärnmarknaderna för Munters har aktiekursen stigit.

Aktien visade en robust återhämtning i maj efter bolagets rapport för första kvartalet, och visade återigen tvåsiffrig organisk försäljningstillväxt. Vi förväntar oss dock inga materiella nyheter som stödjer liknande aktiekursutveckling i juni. Därmed lämnar vi utrymme för andra alternativ med mer synliga katalysatorer på kort sikt.

Catena är ett av våra favoritcase inom den svenska fastighetssektorn och är ett av få företag som kan agera opportunistiskt på marknaden just nu. Men för närvarande är det övergripande sentimentet för svenska fastigheter relativt svagt, vilket kan fortsätta att väga negativt på aktiekursen på kort sikt, även om vi förväntar oss en fortsatt solid utveckling för Catena och en stark efterfrågan på dess fastigheter.


För mer detaljer om den nuvarande månadsportföljen, läs mer här.

Detta ska inte ses som investeringsrådgivning. Tänk på att placeringar i värdepapper alltid medför en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust. Please refer to important disclosures here.

Mer om Pareto Securities

Utöver månadsportföljen har vi även en bred analystäckning inom en rad olika sektorer. Läs mer om vår aktieanalys.

Vi erbjuder en ledande handelslösning online för aktier och du kan givetvis handla i samtliga bolag som ingår i vår månadsportfölj.

Som kund på Pareto får du dessutom tillgång till värdepapperskreditintradagskredit och blankning.

Ta kontakt med vårt online-team om du har några frågor, så hjälper vi dig att finna en handelslösning som passar dig. Du når oss på 08-402 52 10, eller genom att skicka e-post.

Dela med andra

Välkomsterbjudande - Pareto Start

Upplev fördelarna med trading hos ett ledande mäklarhus

Registrering med BankID på 3 minuter.

3 SENASTE FRÅN PARETO SECURITIES